Ο Συριακός στρατός ανακάλυψε ισραηλινό οπλισμό σε κρησφύγετα του ISIS


Ο Συριακός στρατός ανακάλυψε ισραηλινό οπλισμό σε κρησφύγετα του ISISΟ Συριακός στρατός ανακάλυψε ισραηλινό οπλισμό σε κρησφύγετα του ISIS
Γ. Λιναρδής
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Δαμασκού, ο συριακός στρατός ανακάλυψε σε κρησφύγετα που έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο διάστημα οι ισλαμοσυμμορίτες οπλισμό made in Israel. Στον οπλισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται φορητά όπλα, πυρομαχικά, φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι καθώς και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός. Ο οπλισμός made in Israel των μισθοφόρων κανιβάλων ανακαλύφθηκε μετά την ανάκτηση από τον συριακό κυβερνητικό στρατό χωριών της περιοχής Σαλαμίγεχ στην επαρχία Χάμα.

Πολλάκις έχουμε τονίσει στην ιστοσελίδα μας ότι μεταξύ του Ισραήλ και των τζιχαντιστών του ISIS υπήρχαν και υπάρχουν κοινά σημεία περιφερειακής στρατηγικής. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την ανάλυση του ισραηλινού think tank BESA με τίτλο «The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake». Το BESA (Begin Sadat Center for Strategic Studies) διατείνεται ότι «η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους από την οπτική γωνία της Δύσης θα ήταν ένα τραγικό λάθος, ένα λάθος στρατηγικής. Ένα αποδυναμωμένο αλλά υπαρκτό Ισλαμικό Κράτος το οποίο θα μπορούσε να επιτίθεται και να αποσταθεροποιεί μη αρεστά κράτη και κυβερνήσεις στην Μέση Ανατολή είναι πολύ περισσότερο χρήσιμο για τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης από ένα εξουδετερωμένο Ισλαμικό Κράτος».

Η ανάλυση του BESA για το Ισλαμικό Κράτος που έγινε από τον καθηγητή Efraim Inbar και έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου think tank μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η μη εξουδετέρωση, η ύπαρξη των τζιχαντιστών εμποδίζει την περιφερειακή ηγεμονία του Ιράν και λειτουργεί ως μαγνήτης για τους τρομοκράτες μουσουλμάνους, οι οποίοι αν δεν υπήρχε το Ισλαμικό Κράτος θα ήταν στο περιθώριο και μη διαθέσιμοι στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης και του Ισραήλ», προφανώς εννοεί ότι έτσι είναι πιο εύκολη η στρατολόγηση και χρησιμοποίηση τους. Τονίζεται επίσης στην ανάλυση ότι «η απέχθεια των λαών της Δύσης στα εγκλήματα, την βαρβαρότητα και την ανηθικότητα των τζιχαντιστών δεν θα πρέπει να αποκρύπτει το γεγονός της στρατηγικής τους σημασίας για την Δύση και το Ισραήλ».

Δυστυχώς η ισραηλινή κρυφή και φανερή συμμετοχή στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας ουδέποτε έγινε θέμα στα ΜΜΕ της χώρας μας. Ουδέποτε αναφέρθηκε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επανειλημμένα βομβάρδιζαν θέσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων, προσφέροντας έτσι κάλυψη στους κανίβαλους τζιχαντιστές. Η συνεργασία αυτή του Ισραήλ με τους ισλαμοσυμμορίτες ουδεμία βεβαίως σχέση είχε με τα «ανθρωπιστικά» αισθήματα των ισραηλινών, όμως είχε και έχει σχέση με το ότι οι τζιχαντιστές δεν βλάπτουν τα συμφέροντα του Ισραήλ, ίσα-ίσα τα προωθούν αφού ο στόχος τους ήταν η διάλυση του Ιράκ και της Συρίας και αφού είναι ορκισμένοι εχθροί του Ιράν και της Χεζμπολάχ που είναι αντίπαλοι του ιουδαϊκού κράτους.

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο της Μέσης Ανατολής αναφέρουν ότι οι μισθοφόροι του Ισραήλ και της Δύσης εγκατέλειψαν το τελευταίο προπύργιο τους στην Συρία που ήταν η πόλη Ράκκα, η ονομαζόμενη και πρωτεύουσα των τζιχαντιστών. Είναι βέβαιο ότι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι πολιτικάντηδες του συνταγματικού τόξου φορώντας ίσως και στολές παραλλαγής θα πανηγυρίσουν για την απελευθέρωση της πόλης Ράκκα από τους κανίβαλους, νομίζοντας ότι δεν θα θυμόμαστε την ανίερη συμμαχία τους με τους ισλαμοσυμμορίτες και τους αμερικανοσιωνιστές προστάτες αυτών.