Η αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν αποκαλύπτει τον σιωνιστικό ιμπεριαλισμό


Η αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν αποκαλύπτει τον σιωνιστικό ιμπεριαλισμόΗ αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν αποκαλύπτει τον σιωνιστικό ιμπεριαλισμό
Γ. Λιναρδής
Το Ισραήλ κατέχει πυρηνικά όπλα για τα οποία η Δύση ουδέποτε έχει διαμαρτυρηθεί αν και με αυτή την κατοχή το Τελ Αβίβ παραβιάζει, όπως εξ άλλου και η Βόρειος Κορέα, διεθνείς κανόνες και συνθήκες που έχουν αποδεχθεί σχεδόν όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Το Ισραήλ βομβαρδίζει με βόμβες και βλήματα διασποράς τους Παλαιστινίους της Γάζα χωρίς ποτέ να εγερθεί η οποιαδήποτε κριτική από το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον. Αν αυτά που κάνει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων τα εφάρμοζε ο Άσαντ κατά των κανιβάλων ισλαμοσυμμοριτών, είναι βέβαιο ότι η λεγόμενη Δύση θα τον είχε ανασκολοπίσει, όπως έπραξε εξ άλλου και με τον Καντάφι.

Το Ισραήλ όπως είναι γνωστό έχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το Ιράν και πολλές φορές έχει απειλήσει την Τεχεράνη με πόλεμο, ενώ στο παρελθόν οι μυστικές υπηρεσίες του Τελ Αβίβ προσπάθησαν με δολοφονίες και απαγωγές Ιρανών επιστημόνων να απορυθμίσουν το ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα αυτής της χώρας. Πρόσφατα ο ισραηλινός στρατηγός Γιάϊρ Γκολάν, υποψήφιος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, επισκέφτηκε τις ΗΠΑ για να συμφωνήσει με το αμερικανικό Πεντάγωνο το νέο ισραηλινό στρατιωτικό δόγμα, καθώς έχει ανατεθεί στον στρατηγό η τελική διατύπωση αυτού. Στο προσχέδιο του νέου ισραηλινού στρατιωτικού δόγματος το Ιράν αναφέρεται ως πρωταρχική απειλή για την ασφάλεια του ιουδαϊκού κράτους. Μάλιστα ο Γκολάν αντιπαρατέθηκε με τους αμερικανούς ομολόγους του, για τους οποίους η ισλαμική τρομοκρατία είναι η πρωταρχική απειλή, υποστηρίζοντας αντ’ αυτού ότι το Ιράν ήταν και παραμένει η πρωταρχική απειλή για την Μέση Ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Γκολάν σε ομιλία του στο Washington Institute for Near East Policy σχετικά με το ισραηλινό στρατιωτικό δόγμα τόνισε: «Για δεκαετίες έχουμε ασχοληθεί με την τρομοκρατία και δεν λέω ότι δεν είναι πρόβλημα. Αλλά μπορούμε να ζήσουμε με αυτούς (τους τρομοκράτες) καθώς είναι πρωτόγονοι και με περιορισμένες δυνατότητες, αν και είναι αποφασιστικοί και επικίνδυνοι. Αλλά η ιρανική απειλή είναι πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με τους τρομοκράτες του ISIS».

Προφανώς και ο στρατηγός Γκολάν δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους τρομοκράτες του ISIS ως απειλή αφού ποτέ έως τώρα δεν έχουν βλάψει ισραηλινά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και αποδεδειγμένα η δράση τους ωφελεί τα στρατηγικά σχέδια του ιουδαϊκού κράτους. Εξ άλλου το Ισραήλ πολλάκις έχει επέμβει στρατιωτικά για να σώσει τους τζιχαντιστές από την μέγγενη των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού.

Ο ισραηλινός στρατηγός στην συνέχεια της ομιλίας του στο Washington Institute for Near East Policy παράθεσε και τα εξής: «Οι Ιρανοί είναι μια ανώτερη μορφή πολιτισμού. Έχουν ακαδημαϊκή υποδομή, εντυπωσιακή βιομηχανία, καλούς επιστήμονες και ταλαντούχους νέους. Είναι πολύ παρόμοιοι με εμάς και επειδή είναι παρόμοιοι με εμάς είναι πολύ, πολύ πιο επικίνδυνοι. Και δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Παρακολουθώ την ιρανική νοοτροπία εδώ και πολλά χρόνια. Σκέφτονται με παγκόσμια προοπτική και από ιστορική άποψη σε πολύ ευρύ πλαίσιο. Είχαν έως τώρα τρεις διαφορετικές αυτοκρατορίες. Γιατί να μην έχουν και μια τέταρτη;».

Σύμφωνα λοιπόν με το ισραηλινό σκεπτικό, αυτό που κάνει το Ιράν απειλητικό είναι οι καλοί του επιστήμονες, η αναπτυγμένη του βιομηχανία, οι ταλαντούχοι νέοι του και προφανώς η ιστορική παρακαταθήκη των Ιρανών είναι ένα προνόμιο το οποίο δεν πρέπει να τους ανήκει, εκτός και αν το επιτρέπει ο σιωνιστικός ιμπεριαλισμός και δεν αντιτίθεται στους παγκόσμιους σιωνιστικούς σχεδιασμούς.

Στο τέλος της ομιλίας του ο προαλειφόμενος για αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γκολάν είπε: «Μπορούμε να επιτύχουμε αποφασιστική νίκη επί της Χεζμπολάχ και δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια από κανέναν αμερικανό στρατιώτη, αλλά δεν μπορούμε να πολεμήσουμε μόνοι το Ιράν. Θεωρώ ότι η μελλοντική συνεργασία με τις ΗΠΑ πρέπει να είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή του παρελθόντος».

Κατά το Τελ Αβίβ λοιπόν η Ουάσιγκτον θα πρέπει να συνεχίσει να ενεργεί στην Μέση Ανατολή ως διεκπεραιωτής των σχεδίων και των συμφερόντων του ιουδαϊκού κράτους, με την προσθήκη ότι πλέον οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγγυηθούν και την καταστροφή του Ιράν επειδή αυτή η χώρα έχει πολιτισμό, ιστορικό παρελθόν, βιομηχανία, λαμπρούς επιστήμονες και ταλαντούχους νέους. Αν αυτό δεν είναι ιμπεριαλισμός, τότε τι είναι;