ΟΠΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ISIS


ΟΠΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ISIS

ΠΗΓΗ

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε νέα τμήματα του Deir ez-Zor από τους τρομοκράτες της Daesh. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο στρατός βρήκε μεγάλες αποθήκες με τεράστιο αριθμό θανατηφόρων όπλων. Η συριακή στρατιωτική πηγή είπε στην Sputnik Arabic τι ακριβώς υπάρχει σε αυτές τις αποθήκες.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική πηγή της Συρίας, υπήρχαν πολλά αμερικανικά  όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός δυτικοευρωπαϊκής και ισραηλινής παραγωγής. Εκτός από τα αυτόματα τουφέκια M-16 υπήρχαν συστήματα αντιαρματικών πυραύλων TOW και πυροβόλα όπλων 155 χιλ. .
“Υπήρχαν επίσης Hummers, τα οποία είτε χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ανθρώπων είτε ήταν γεμάτα με βόμβες έτοιμες να εκραγούν. Ισραηλινά αεροσκάφη αναγνώρισης και ένα σύγχρονο Ισραηλινό προστατευτικό κοστούμι για τη διεξαγωγή εργασιών σαπωνοποίησης έχουν επίσης βρεθεί “, ανέφερε η πηγή στην Sputnik Arabic.
Η πηγή ανέφερε ακόμη ότι μέσα σε αυτές τις αποθήκες ανακαλύφθηκαν επίσης τεχνολογίες για την αναγνώριση αέρα και εδάφους, δορυφορικές επικοινωνίες και σακούλες με εκρηκτικά C-4.
Υπήρχαν επίσης κιβώτια με πυρομαχικά και όπλα αποθηκευμένα στα υπόγεια καταφύγια, ενώ οι δεξαμενές και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με ένα δίχτυ για να προστατευθούν από τις ρωσικές και συριακές επιδρομές.

Ο ιστότοπος του Media Center της Μέσης Συρίας ανέφερε ότι ο Σύρος Ταξίαρχος Ali al-Ali δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν παράνομα  τουλάχιστον 1.500 φορτηγά με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό σε τρομοκράτες στη Συρία από τις 5 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Παρόλο που η Ουάσιγκτον ανέφερε ότι αυτά τα όπλα προορίζονταν για συμμάχους των ΗΠΑ, πάντοτε έπεφταν περιέργως στα χέρια τρομοκρατών, ανέφερε ο στρατηγός.

ΟΠΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ISIS
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το αυστριακό πιστόλι Glock 19 είναι το πιο δημοφιλές όπλο μεταξύ των μαχητών της Daesh . Το 2014, οι τρομοκράτες δημοσίευσαν βίντεο εκτέλεσης, στα οποία χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα πιστόλια.
Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι αυτά τα πιστόλια παραδόθηκαν στα ιρακινά όργανα επιβολής του νόμου το 2003-2004.

ΟΠΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ISIS2 Σύμφωνα με τον γενικό ταξίαρχο, τα τουφέκια επίθεσης M-16 έγιναν συνώνυμα των ανταρτών στη Συρία. Ο Συριακός Στρατός έχει επανειλημμένα βρει κουτιά που περιέχουν όπλα με την επιγραφή made in USA. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις που υποδηλώνουν ότι πρόκειται για κινεζικά αντίγραφα είναι πιθανώς λανθασμένες.

ΟΠΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ISIS3
Επιπλέον, ο συριακός στρατός επανειλημμένα βρήκε το ελαφρύ αυτόματο τουφέκι FN FAL, το όπλο που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ. Αυτό το όπλο χρησιμοποιείται γενικά σε αστικές περιοχές.
Επιπλέον, οι τρομοκράτες της Daesh χρησιμοποίησαν επίσης το πυροβόλο όπλο MP5 της Heckler & Koch, το οποίο είναι δημοφιλές στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.