Ένας τυνήσιος τζιχαντιστής από τους θεμελιωτές του ISIL στη Συρία ήταν πράκτορας της Μοssad


Ένας τυνήσιος τζιχαντιστής από τους θεμελιωτές του ISIL στη Συρία ήταν πράκτορας της ΜοssadΈνας τυνήσιος τζιχαντιστής από τους θεμελιωτές του ISIL στη Συρία ήταν πράκτορας της Μοssad
ΠΗΓΗ
To αραβόφωνο Al-Hadath μεταφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τυνησίας αποκαλύπτουν πως ο Qassan Bin Ali Abdul Salam με την κωδική ονομασία πολέμου Abu Abdul Rahman al-Tunisi,από την Tunisia, ήταν ένας εμίρης και ένας υψηλόβαθμος διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIL στη Deir Ezzur είχε εργαστεί ως πράκτορας της Mossad.

Η Al-Hadath αναφέρει ότι ο al-Tunisi ήταν ένας κάτοικος της Ιταλίας ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προσθέτοντας ότι ο al-Tunisi ταξίδεψε στην Σουηδία και εργάστηκε για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Ο Abu Abdul Rahman al-Tunisi επέστρεψε στην Tunisia το 2012 και αργότερα στη Συρία όπου ανέλαβε σημαντικά πόστα στην ISIL μεταξύ αυτών και του Εμίρη της ISIL στην επαρχία της Deir Ezzur.

Σύμφωνα με αναφορές ο Qassan Bin Ali Abdul Salam ήταν ένας από τους θεμελιωτές της ISILστη Συρία.

Ο Al-Tunisi προσπάθησε να διαφύγει από τις περιοχές που ήλεγχε η ISIL με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά τον συνέλαβε η ISIL και τον εκτέλεσε.