ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ: Το Ισραήλ είναι αποικιοκρατικό – ιμπεριαλιστικό φαινόμενο και το αποτέλεσμα μιας εισβολής»


ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ: Το Ισραήλ είναι αποικιοκρατικό - ιμπεριαλιστικό φαινόμενο και το αποτέλεσμα μιας εισβολής»ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ: Το Ισραήλ είναι αποικιοκρατικό – ιμπεριαλιστικό φαινόμενο και το αποτέλεσμα μιας εισβολής»

ΠΗΓΗ
«Το Ισραήλ είναι αποικιοκρατικό – ιμπεριαλιστικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει ο λαός του Ισραήλ. Πριν το 1948, η παγκόσμια γεωγραφία δεν γνώριζε το κράτος του Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι το αποτέλεσμα μιας εισβολής, της επιθετικότητας»

Το «Πράσινο Βιβλίο» είναι η συλλογή των τριών συγγραφικών πονημάτων του Καντάφι που εκδόθηκαν στο διάστημα μεταξύ 1976 και 1979.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις σελίδες του θα βρει κανείς «την απόλυτη λύση στα προβλήματα διακυβέρνησης».
Στην πρώτη ενότητα, με τίτλο «Η λαϊκή εξουσία», ο συνταγματάρχης αναφέρεται στην αποτυχία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δυτικού τύπου.

Στη δεύτερη, με τίτλο «Σοσιαλισμός: Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα», ο αρχηγός της επανάστασης τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μισθωτής εργασίας και της αντικατάστασής της από την αυτοαπασχόληση και τη συνεταιριστική οικονομία.
Η τρίτη ενότητα, που έχει τίτλο «Η κοινωνική βάση του Τρίτου Δρόμου», κυκλοφόρησε το 1979 και σύμφωνα με τις τότε αναφορές του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Jana, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές στα βιβλιοπωλεία για να αποκτήσει ένα αντίτυπο.
Ο Καντάφι θεωρητικοποιεί εκεί τις προσωπικές ιδέες του για το έθνος, τη φυλή, τις γυναίκες, την μαύρη φυλή, τις μειονότητες, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τον αθλητισμό και πολλά άλλα.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο στα αγγλικά στον σύνδεσμο ΕΔΩ