Το Ιράν έδωσε λεπτομέρειες για ανάμιξη CIA και Μοσάντ στις ταραχές


Το Ιράν έδωσε λεπτομέρειες για ανάμιξη CIA και Μοσάντ στις ταραχέςΤο Ιράν έδωσε λεπτομέρειες για ανάμιξη CIA και Μοσάντ στις ταραχές
ΠΗΓΗ
Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν κατηγόρησε τη CIA, τη Μοσάντ και τη Σαουδική Αραβία δίνοντας λεπτομέρειες για την πρόκληση των αναταραχών στην Ισλαμική Δημοκρατία που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 20 ατόμων την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας στο Ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (IRNA) ο Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί δήλωσε ότι ο «κύριος προβολέας» του σχεδίου αναταραχής ήταν ένας Αμερικανός υπήκοος που ονομάζεται Michael Andrea, ένας πράκτορας της CIA ο οποίος σχημάτισε μια ομάδα που ανέλαβε την πρόκληση αναβρασμού στη χώρα.

Ο Ιρανός εισαγγελέας επεσήμανε επίσης το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Ο Μονταζερί ανέφερε ότι ο Andrea και ένας ανώνυμος αξιωματικός που συνδέεται με την Ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ, σχεδίασαν το λεγόμενο «Δόγμα Επακόλουθης Σύγκλισης» και ότι η Σαουδική Αραβία έβαλε τα χρήματα:

”Το σχέδιο που ονομάστηκε «Δόγμα Επακόλουθης Σύγκλισης» σχεδιάστηκε με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια ετών, δήλωσε ο Μονταζερί, προσθέτοντας ότι κατηύθυναν διάφορα σενάρια όπως διαμαρτυρία για το υψηλό κόστος ζωής, τους υψηλούς λογαριασμούς και τις οικονομικές απαιτήσεις των συνταξιούχων.

Άλλες παράνομες ομάδες όπως η ΜΚΟ (ή ΜΕΚ), οπαδοί του μοναρχικού καθεστώτος, εθνικιστές και αρκετές ομάδες που συνδέονται με τους κομμουνιστές ήταν παρόντες στο σχέδιο, είπε.

Είχαν προσφέρει δύο μοντέλα που ονομάζονταν Τυνησία και Λιβύη και τελικά επέλεξαν το τελευταίο, το οποίο ήταν να δημιουργήσει κύματα αναταραχής από έξω προς το κέντρο, πρόσθεσε ο Μονταζερί.

Είχαν προετοιμάσει δύο αίθουσες επιχειρήσεων στο Ebril του Ιράκ και στο Herat του Αφγανιστάν για να περάσουν ομάδες τακφιριστών της Daesh (ISIS) στα ρεύματα αυτών των αναταραχών, είπε.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι είχαν προετοιμάσει το σχέδιο για το έτος 2018, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της χώρας το έθεσαν πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.”

Ο Ιρανός εισαγγελέας Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερi.

Το Ιράν έδωσε λεπτομέρειες για ανάμιξη CIA και Μοσάντ στις ταραχές2O Michael Andrea τον οποίο κατονόμασε ο Ιρανός εισαγγελέας δεν είναι άλλος από τον γνωστό και ως”Σκοτεινό Πρίγκηπα” τον οποίο η CIA διόρισε ως υπεύθυνο μυστικών επιχειρήσεων για το Ιράν τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με τη New York Times, ”ο νέος ρόλος του D’Andrea είναι μία από μια σειρά κινήσεων μέσα στην υπηρεσία κατασκοπείας που σηματοδοτούν μια πιο δυνατή προσέγγιση στις κρυφές επιχειρήσεις”.

Τα συμπεράσματα του Μονταζερί αντήχησε εχθές σε ομιλία του και ο ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεϊ, ο οποίος είπε ότι ένα ”τρίγωνο” εχθρών βρισκόταν πίσω από τις πρόσφατες ταραχές:

“Το σχέδιο έχει εκκολαφθεί από Αμερικανούς και Σιωνιστές. Εργάζονται σε αυτό για αρκετούς μήνες, σχεδιάζοντας να ξεκινήσουν από μικρές πόλεις και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς το κέντρο. Τα μετρητά προέρχονται από ένα από τα βρώμικα πλούσια παραλιακά κράτη του Περσικού Κόλπου. Προφανώς, τέτοια σχέδια χρειάζονται χρήματα, αλλά οι Αμερικανοί δεν είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν τίποτα εφ ‘όσον έχουν αυτούς τους [πλούσιους συμμάχους]. Η τρίτη πλευρά του τριγώνου ήταν η «δολοφονική» οργάνωση Mujahedin-e Khalq, τα στοιχεία της οποίας χρησίμευαν ως υπηρέτες τους στο έδαφος.”

To Off the Record είχε δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Mujahedin-e Khalq (ΜΕΚ ή ΜΚΟ) και την συνεργασία της με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Αλβανία την ίδια ημέρα που ο Ιρανός εισαγγελέας έκανε τις αποκαλύψεις, ενώ μόλις μία ημέρα μετά, το Ιράν συνέλλαβε πυρήνα 4 ατόμων της ΜΕΚ για ενέργειες σαμποτάζ στις διαδηλώσεις.

Ταυτόχρονα εχθές ο διευθυντής της Ισραηλινής Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, αναγνώρισε ότι το Ισραήλ έχει άτομα που κατασκοπεύουν μέσα στο Ιράν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια κλειστής συνόδου στο υπουργείο Οικονομικών.

Το Ιράν έδωσε λεπτομέρειες για ανάμιξη CIA και Μοσάντ στις ταραχές6“Οι Ιρανοί εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με μια τεράστια ποικιλία δυνάμεων και δεν τους κρατάει τίποτα”, είπε ο Κοέν. Το Ιράν βρίσκεται σε καλό δρόμο “να πραγματοποιήσει το όνειρό του να δημιουργήσει αυτό που σχεδόν ισοδυναμεί με μια γέφυρα εδάφους και αέρος που θα του επιτρέψει να ρίξει στρατεύματα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή”.

“Έχουμε μάτια και αυτιά, ακόμα και μέσα στο Ιράν”.

Ο διευθυντής της Ισραηλινής Μοσάντ, Γιόσι Κοέν.

Οι δηλώσεις του Κοέν έρχονται σε μια χρονική στιγμή που είναι σχεδόν σαν να επιβεβαιώνουν τα συμπεράσματα του Ιρανού εισαγγελέα για την ανάμιξη της Μοσάντ, ενώ έρχονται και περίπου δύο μήνες μετά την καταδίκη σε θάνατο στο Ιράν ενός κατάσκοπου της Μοσάντ, αφότου βρέθηκε ένοχος για την ανάμιξη σε μια σειρά δολοφονιών Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.