Η συνάντηση πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, με τη CIA είχε προτάσεις ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία…


Η συνάντηση πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, με τη CIA είχε προτάσεις ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία…Η συνάντηση πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, με τη CIA είχε προτάσεις ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία…
ΠΗΓΗ

Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου υπό την ηγεσία του Χασίμ Θάτσι, αφού απέτυχαν να καταργήσουν το Ειδικό Δικαστήριο, σκέφτονται να χωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο με τη Δημοκρατία της Σερβίας, με ανταλλαγή εδαφών
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδέα αυτή που προτάθηκε αρχικά από το Βελιγράδι έγινε αντικείμενο συζητήσεων κατά την επίσκεψη που πραγματοποιείται από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του με συμβούλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τον διευθυντή της CIA, σύμφωνα με την εφημερίδα του Κοσόβου, Gazeta Express.

Σημειώνεται ότι η ιδέα αυτή είχε απορριφθεί από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς στη σύνοδο κορυφής της Χάρτας της Αδριατικής που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο.

«Είναι πολύ επικίνδυνο ως θέμα. Το Κοσσυφοπέδιο δεν θα κερδίσει τίποτε από αυτό. Κινδυνεύει να χάσει το βόρειο τμήμα της χώρας και θα μπορεί να αποκτήσει τίποτε», δήλωσε μια ξένη πηγή, σύμφωνα με την οποία το θέμα αυτό είχε θορυβήσει τους φίλους του Κοσσυφοπεδίου.

Η Σερβία ζητά μέρος του Κοσσυφοπεδίου

Για το ίδιο σενάριο είχε αναφερθεί νωρίτερα ο Αλεξάνταρ Βούλιν, υπουργός Άμυνας της Σερβίας.
Ανέφερε ότι διάλογος μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας «δεν προσφέρει αποτελέσματα οπότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την κατάτμηση του Κοσσυφοπεδίου».

Σύμφωνα με τον κ. Βουλίν ο διάλογος εμποδίζει μόνο τη συμμετοχή της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμφωνία θα λύσει τη διαμάχη μεταξύ Σέρβων και Αλβανών.

Οι διεθνείς πιστεύουν ότι σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που έχει άμεσες επαφές με τον πρόεδρο της Σερβίας, Βούτσιτς.

Ένα τέτοιο πράγμα, μια τέτοια επικοινωνία, απευθείας με τα Τίρανα ήταν πάντα μέρος της Σερβικής στρατηγικής. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Σερβία, υπήρξε η τάση όσο αναφορά με το Κοσσυφοπέδιο να μιλάει μόνο με την Αλβανία.