Η εκκλησία παλιότερα θεωρούσε αμάρτημα την τοκογλυφία, τώρα τη θεωρεί λειτούργημα!


Η εκκλησία παλιότερα θεωρούσε αμάρτημα την τοκογλυφία, τώρα τη θεωρεί λειτούργημα!

H τοκογλυφία ήταν θανάσιμο αμάρτημα για αιώνες ολόκληρους και απαγόρευαν στους Χριστιανούς να την ασκούν. Σήμερα η τοκογλυφία είναι …λειτούργημα.

Από άμβωνος στον μητροπολιτικό ναό Θεσσαλονικης στις 14.04.2013 ο “άγιος” Θεσσαλονίκης καλεί το χριστεπώνυμο πλήθος να συνεισφέρει από το υστερημά του στην ανακεφαλαίωση της καθαγιασμένης Εθνικής τράπεζας καθότι η Εκκλησία της Ελλαδας παρευρίσκεται στο μετοχικο συμβουλιο της.Η απόφαση πάρθηκε έτσι και μετα απο δύο μηνες ακριβώς στις 14.06.2013 μαθαίνουμε από ιντερνετική εφημερίδα που πρόσκειται σε εκκλησιαστικούς κυκλους http://www.dogma.gr/ellada/oles-oi-ki… οτι τελευταια στιγμη καταφεραν να συμμετασχει στην ανακεφαλαιωση πουλωντας και αγοραζοντας μετοχες της.Μεσα σε ολα μαθάινουμε οτι η Εκκλησια δεν δανειστηκε για να αγορασει τις μετοχες και αυτο οφειλεται κατα κυριον λογο στον μητροπολιτη Ανθιμο….

Εκκλησία της Ελλάδος«Ιερό» δάνειο για αγορά μετοχών της Εθνικής

Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας (φωτογραφία) και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».

Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.Η εκκλησία παλιότερα θεωρούσε αμάρτημα την τοκογλυφία, τώρα τη θεωρεί λειτούργημα!6