Εξαλλος ο Ερντογάν με τον Σόρος: «Ο Ούγγρος Εβραίος διαιρεί και διαλύει τα έθνη»


Εξαλλος ο Ερντογάν με τον Σόρος: «Ο Ούγγρος Εβραίος διαιρεί και διαλύει τα έθνη»Εξαλλος ο Ερντογάν με τον Σόρος: «Ο Ούγγρος Εβραίος διαιρεί και διαλύει τα έθνη»
ΠΗΓΗ

Πυρά εναντίον του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος εκτόξευσε ο Ερντογάν λέγοντας πως κρύβεται πίσω από τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, ο οποίος βρίσκεται από πέρυσι στη φυλακή.

Ο Οσμάν Καβαλά είναι μια σημαντική φυσιογνωμία της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία. Είναι φυλακισμένος από πέρυσι, ως ύποπτος από τις αρχές ότι «χρηματοδότησε» αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 και ότι συνδέεται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

«Ποιος βρίσκεται πίσω από τον Οσμάν Καβαλα; Ο διάσημος Ούγγρος Εβραίος Σόρος. Το άτομο αυτό στέλνει ανθρώπους σ’ όλον τον κόσμο για να διαιρέσει και να διαλύσει τα έθνη και χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό το χρήμα, το οποίο διαθέτει σε μεγάλη ποσότητα», δήλωσε ο Ερντογάν στην Άγκυρα.

«Κατά τον ίδιο τρόπο, ο αντιπρόσωπός του στην Τουρκία χρησιμοποιεί τα μέσα του για να υποστηρίξει αυτούς που προσπαθούν να διαλύσουν και να διαιρέσουν αυτή τη χώρα», τόνισε ο κ. Ερντογάν σε τοπικούς αξιωματούχους.

Το όνομα του Καβαλά επανήλθε το προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα με τις συλλήψεις διανοουμένων που συνδέονται μαζί του. Οι συλλήψεις αυτές επικρίθηκαν από ευρωπαϊκές χώρες.

Μολονότι δηλώνει πως δεν είναι αντισημίτης, ο Ερντογάν έχει επικριθεί πολλές φορές για αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Το 2014, είχε προκαλέσει αντιδράσεις χαρακτηρίζοντας έναν διαδηλωτή «σπέρμα του Ισραήλ».