Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Ο Σόρος χρηματοδοτούσε το εχθρικό προς τους Σουηδούς ίδρυμα Expo, για να επηρεάζει τη σουηδική πολιτική


Ο Σόρος χρηματοδοτούσε το εχθρικό προς τους Σουηδούς ίδρυμα Expo, για να επηρεάζει τη σουηδική πολιτικήΟ Σόρος χρηματοδοτούσε το εχθρικό προς τους Σουηδούς ίδρυμα Expo, για να επηρεάζει τη σουηδική πολιτική

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ   Μετάφραση: Ελένη Παπαδοπούλου απο : Nordfront

Το Nordfront συνηθίζει να κατονομάζει την Expo ως μια σιωνιστική υπηρεσία πληροφοριών. Ήταν ήδη από πριν γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι ο Εβραίος Gabriel Urwitz υποστηρίζει το Expo μέσω των επενδύσεων της εταιρείας του Segulah. Ακόμα και ο Εβραίος Robert Aschberg, ο οποίος έχει μακροχρόνια συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Expo, είναι μεγάλης σημασίας για την Expo και λειτούργησε ως σύνδεσμος μεταξύ των αριστερών δημοσιογράφων και του καθεστώτος των σουηδικών ΜΜΕ.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Τώρα φαίνεται κι ο Εβραίος Τζορτζ Σόρος ως χορηγός την Expo με μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτό συνδέεται με το χακάρισμα του ιδρύματος του Σόρος, Open Society Foundations, και τη διαρροή περίπου 2.500 εσωτερικών αρχείων, όπως φαίνεται.

Ήταν κατά τη διάρκεια του εκλογικού έτους 2014, όταν ο Σόρος, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και της αντίστασης κατά της Ε.Ε. στην Ευρώπη, χρηματοδότησε την Expo με 25.000 δολάρια, τα οποία με τη σημερινή ισοτιμία αντιστοιχούν σε 211.000 κορώνες. Υπεύθυνος επικοινωνίας γι’ αυτήν τη συναλλαγή ήταν ο Alexander Bengtsson, ένα άτομο με πολιτικό υπόβαθρο εντός της Νέας Αριστεράς, όμως σήμερα κάνει το παιδί για τα θελήματα σε καθάρματα καπιταλιστές, όπως ο Σόρος.

Ο Σόρος ονόμασε τη χρηματοδότηση “Η ενότητα είναι η μόνη μας ελπίδα” και τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν στο πρότζεκτ “Compilation”. Το “Compilation” ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια από την Expo να λανσάρει ένα αντιρατσιστικό λαϊκό κίνημα σ’ ολόκληρη τη Σουηδία, αλλά το πρότζεκτ φαινόταν πάντοτε τεχνητό και ψεύτικο και δεν έδειχνε να είχε καμιά σπουδαία επιτυχία πουθενά, αλλά χρησίμευσε ως τροφή για οπορτουνιστές αντιρατσιστές.

Στην εξήγηση του Σόρος για το γιατί η Expo λαμβάνει χρήματα αναφέρεται το παρακάτω:

Σκοπός αυτής της δωρεάς είναι να υποστηρίξει το ίδρυμα Expo στην οργάνωση δύο κέντρων εκπαίδευσης ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και κινημάτων από διάφορες κοινότητες της Σουηδίας. Ο στόχος είναι να ενισχυθούν οι υποδομές του “Compilation” και να εκπαιδευτούν ακτιβιστές για τις εκστρατείες στις επικείμενες ευρωεκλογές και τις βουλευτικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Σουηδία. Η χρηματική ενίσχυση θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των συμμετεχόντων, τη στέγασή τους και την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Ο Σόρος χρηματοδοτούσε το εχθρικό προς τους Σουηδούς ίδρυμα Expo, για να επηρεάζει τη σουηδική πολιτική2Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ

Το 1992 ο Τζορτζ Σόρος έγινε γνωστός στη Σουηδία μετά από εκτεταμένη νομισματική κερδοσκοπία εις βάρος της σουηδικής κορώνας. Εν συντομία μπορεί να ειπωθεί, ότι επένδυσε μεγάλα ποσά σε λεγόμενα παράγωγα προϊόντα προς πτώση της κορώνας. Αυτό δημιούργησε μια αλυσιδωτή αντίδραση και πολλές μεγάλες εταιρίες μετέτρεψαν τα σουηδικά τους χρήματα σε άλλα νομίσματα, καθώς όλοι φοβούνταν την επικείμενη κατάρρευση.

Η απελπιστική κατάσταση προκάλεσε τη Riksbank να αυξήσει το οριακό επιτόκιο (το βασικό επιτόκιο) στο 500% το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου. Αυτό το ποσοστό-ρεκόρ ίσχυσε μόνο ως τις 21 Σεπτεμβρίου. Ήταν ένα απεγνωσμένο μέτρο για να προστατεύσει την κορώνα από περαιτέρω κερδοσκοπία. Όταν η νομισματική κερδοσκοπία συνεχίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου, η Riksbank εγκατέλειψε τελικά την υπεράσπιση της κορώνας και το απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου την ελεύθερη κορώνα. Δεδομένου ότι η κορώνα είχε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, τώρα μειώθηκε κατά 25% έναντι του γερμανικού μάρκου και κατά 40% έναντι του δολαρίου. Έτσι, με αυτά τα ποσοστά, το εξωτερικό χρέος των σουηδικών τραπεζών αυξήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ είχαν πιστωτικές ζημίες 50-80% στα εμπορικά τους ακίνητα. Όσοι είχαν επενδύσει στην υποτίμηση της σουηδικής κορώνας, θα μπορούσαν να επιτύχουν μεγάλα κέρδη. Ως συνήθως, αυτό θα επιβάρυνε τους φορολογούμενους.

Οι συνέπειες αυτής της επιβληθείσας οικονομικής κρίσης απετέλεσαν ένα τεράστιο κόστος για τους Σουηδούς φορολογούμενους. Η ανεργία ήταν μόνιμα σε υψηλά ποσοστά και περισσότερες από 2.000 οικονομικές επιχειρήσεις πτώχευσαν.

Υπάρχει λοιπόν ένα αντι-σουηδικό μένος από την Expo πέραν του συνηθισμένου, όταν λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από τον Σόρος.

Ο Σόρος χρηματοδοτούσε το εχθρικό προς τους Σουηδούς ίδρυμα Expo, για να επηρεάζει τη σουηδική πολιτική4Ο Σόρος είχε χρηματοδοτήσει επίσης και τις ταραχές κατά των λευκών στο Φέργκιουσον, που απετέλεσαν ένα σημαντικό γεγονός για τη δημιουργία του κινήματος “Black Lives Matter”, το οποίο συνέχισε να παρακινεί εναντίον των λευκών τροφοδοτώντας έτσι τις τάσεις που οδήγησαν στη δολοφονία πολλών λευκών αστυνομικών.

 


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face