Τα αντεθνικά κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος προκαλούν σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα


Τα αντεθνικά κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος προκαλούν σοβαρό κίνδυνο για την ΕλλάδαΤα αντεθνικά κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος προκαλούν σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα
ΠΗΓΗ

Πως ο Τζωρτζ Σόρος καταλήστεψε τους βρετανούς φορολογούμενους το 1992 εκμεταλλευμένος την εκκίνηση της προσπάθειας για την δημιουργία την ευρωζώνης, δηλαδή την νομισματική ενοποίηση των κρατών της Ευρώπης και πώς σήμερα χρησιμοποιεί το κεφάλαιο του προς απόκτηση περισσοτέρων σίγουρων κερδών εναντίον του εθνικισμού στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί είναι το “Έθνος και Πατρίδα εναντίον Παγκοσμιοποίησης”. Αναλυτικά η ύλη του βιβλίου πραγματεύεται τους κινδύνους της ελληνικής κοινωνίας από τους εμπόρους των εθνών και τους τοκογλύφους της παγκοσμιοποίησης και προλογίζεται από τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκο.

Στο πέμπτο κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο “Γκρεμίζοντας Οικονομίες Κρατών” αναλύονται απόρρητα έγγραφα και άγνωστες δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος και του τακτικού όπλου υβριδικού πολέμου που έχει συστήσει προς απόκτηση υπερκερδών εναντίον των Εθνών-Κρατών και εις βάρος των λαών της Ευρώπης, περισσότερο γνωστό έως Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας – Open Society Foundation.

Έως το 1992 ο Τζόρτζ Σόρος ήταν ένας σχετικώς ασήμαντος χρηματιστής στο City του Λονδίνου, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Telegraph με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2002. Ο τρόπος που απόκτησε ο Σόρος μεγάλο οικονομικό κεφάλαιο ήταν λόγω της παράλογης εμμονής της κυβέρνησης του Τζων Μέιτζορ στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, δηλαδή της σημερινής ευρωζώνης, που όμως θα συμπεριλάμβανε την στερλίνα.

Για την ιστορία τον Οκτώβριο του 1990 το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να προσχωρήσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (European Exchange Rate Mechanism ή ERM), ένα σύστημα συναλλαγματικής ισοτιμίας που επέτρεπε μόνο μικρές διακυμάνσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών μελών.

Με αυτούς τους όρους η αξία της στερλίνας έπρεπε να διατηρηθεί σε ένα ορισμένο επίπεδο έναντι του γερμανικού μάρκου. Για την ακρίβεια μια στερλίνα θα έπρεπε να αντιστοιχεί σε 2,95 γερμανικά μάρκα (£1 = DM2,95) με μια διακύμανση του 6%, δηλαδή 3% προς κάθε πλευρά.

Αναλυτικά για την συγκεκριμένη συναλλαγματική ισοτιμία το υψηλότερο όριο ήταν επιθυμητό μιας και η βρετανική κυβέρνηση ήθελε την λίρα υπερτιμημένη έναντι του γερμανικού μάρκου έτσι ώστε να μπορεί για παράδειγμα να αγοράζει περισσότερα γερμανικά προϊόντα και να αποτελεί τραπεζικό επενδυτικό πόλο.

Όμως εάν η στερλίνα πλησίαζε στο χαμηλότερο επίπεδο τότε η βρετανική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει αγοράζοντας λίρες και αυξάνοντας τα επιτόκια στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κάνει την στερλίνα πιο επιθυμητή στις επενδυτικές αγορές. Όμως η γερμανική κεντρική τράπεζα έπραξε μόνο ότι ήταν καλό για την Γερμανία και όχι για την στερλίνα. Για παράδειγμα οι οικονομικές ανάγκες της ενοποίησης των δύο Γερμανιών άλλαξαν ριζικά τις ανάγκες της γερμανικής οικονομίας αφήνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα τεχνητά υπερτιμημένο νόμισμα.

Ο Σόρος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όλα τα κράτη έχουν διαφορετικές οικονομίες και άρα η λίρα δεν θα μπορούσε να αντέξει σε αυτή την υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία. Άλλωστε ως σήμερα οι οικονομίες του Ηνωμένου Βασίλειου και της Γερμανίας είναι πολύ διαφορετικές. Έτσι ο Σόρος αρχικά δανείστηκε πολλές λίρες στην αρχική υπερτιμημένη τιμή και τις μετέτρεψε σε μάρκα και ιταλικές λιρέτες.

Μετά την “Μαύρη Τετάρτη – Black Wednesday” που συνέβηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1992 η λίρα υποτιμήθηκε όταν η βρετανική κυβέρνηση προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει την συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας πάνω από το κατώτατο όριο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

Με απλά λόγια ο Σόρος κέρδισε από την παραπάνω συναλλαγματική σπέκουλα περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια αφού αγόρασε περισσότερα μάρκα με την αρχικά υπερτιμημένη στερλίνα αλλά χρειάστηκε να επιστρέψει πολύ λιγότερες λίρες μετά την υποτίμηση. Αυτό το χρηματιστηριακό κόλπο ονομάζεται “σορτάρισμα – shorting”.

Με απλά λόγια από την παραπάνω καθαρά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την προσπάθεια δημιουργίας σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών με βλέψεις σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα οι βρετανοί φορολογούμενοι έχασαν έως και 3,3 δισεκατομμύρια λίρες. Αντιθέτως εάν η κυβέρνηση του Τζων Μέιτζορ δεν ήταν προσηλωμένη στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός κοινού νομίσματος και άφηνε την λίρα να διακυμανθεί σε ελεύθερη πτώση τότε η Τράπεζα της Αγγλίας θα έβγαινε εξαιρετικά κερδισμένη, σύμφωνα με τους Financial Times της 10ης Φεβρουαρίου 2015, κατά 2,4 δισεκατομμύρια λίρες από το συνάλλαγμα που θα είχε παραμείνει στα θησαυροφυλάκια της.

Μετά από αυτή την εξαιρετική περίπτωση πλουτισμού του από τις πολιτικές ενοποίησης της Ευρώπης στην δεκαετία του 1990, ο Σόρος στα επόμενα χρόνια υιοθέτησε την στρατηγική του “παρεμβατικού κερδοσκόπου”, δηλαδή το γνωμικό που λέει ότι ο καλός χρηματιστής δεν περιμένει επενδυτικές ευκαιρίες αλλά τις δημιουργεί μόνος του.

Γι αυτό τον λόγο δημιούργησε το Open Society Foundation με μανδύα ανθρωπιστικού ιδρύματος ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα όχημα ειδικού σκοπού αποσταθεροποίησης των Εθνών-Κρατών προς οικονομικό όφελος του Σόρος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντεθνικής δραστηριότητας του Σόρος στην Ελλάδα ήταν οι αποκαλύψεις των DC Leaks το 2015 ότι ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), είχε αμειφθεί για την συνεργασία του με το φιλοσκοπιανό Open Society για τον επηρεασμό της θέσης της Ελλάδος στην διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Πρόσφατη δραστηριότητα κατά της Ελλάδος, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν η απίθανη απαίτηση της υπουργού αμύνης του ανύπαρκτου σκοπιανού στρατού Ραντμίλας Σεκέρνισκα για την παύση του ύμνου “Μακεδονία Ξακουστή” από τις παρελάσεις του Ελληνικού Στρατού. Υπενθυμίζουμε όμως ότι η Σεκέρνισκα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός δημοσίων σχέσεων στο Open Society και ακόμη και σήμερα συμμετέχει στην δεξαμενή σκέψεως (think tank) European Council on Foreign Relations που χρηματοδοτείται από τον Σόρος.

Στην Ελλάδα το ίδρυμα Σόρος αποκαλείται “Solidarity Now” με πρόεδρο την Αντιγόνη Λυμπεράκη που συνδέεται συγγενικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικότερα ο Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον Σόρος στις 24 Απριλίου 2014 στην Αθήνα ενώ στις αρχές Ιουλίου του 2016 είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του fund του στο Λονδίνο.

Παράλληλα το Ίδρυμα Σόρος άμεσα χρηματοδοτεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής μέσω οργανώσεων που φέρουν παραπλανητικές ονομασίες σχετικά με την δραστηριότητα τους.  Για παράδειγμα η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» υποστηρίζει άμεσα την κατάπτυστη προπαγανδιστική δράση “Golden Dawn Watch” που μηχανεύεται κάθε απίθανο τρόπο για την διαστρέβλωση της αλήθειας στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επιπροσθέτως η έμμισθη συμμορία των μισθοφόρων του Σόρος έχει  οργανώσει  αρκετές “αντισυγκεντρώσεις” εναντίον των πολιτικών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, όπως στην επίσκεψη του Συναγωνιστή Ιωάννη Λαγού στην Λέσβο τον Οκτώβριο του 2015.

Τελικώς πρόσφατα υπήρξε καταγγελία  στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου, Άγγελου Συρίγου, ότι οι διαδικτυακές συσκευές που αποτελούν το τείχος προστασίας (firewall) του ανθελληνικού indymedia χρηματοδοτούνται άμεσα από τον Σόρος. Υπενθυμίζουμε ότι αρκετοί εξυπηρετητές που διαμοιράζουν στο διαδίκτυο την χολή των εγκληματιών του indymedia βρίσκονται μέσα στο βολικό πανεπιστημιακό άσυλο και λογικώς καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα που χρεώνεται στον προϋπολογισμό του εκάστοτε πανεπιστημίου.

Συμπερασματικά η σχετική αντεθνική δραστηριότητα του Σόρος στην Ελλάδα έχει καταδειχθεί από την αποκάλυψη των συμβούλων, δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που χρηματίζονται εδώ και πολλά χρόνια για να διατυμπανίζουν τα συμφέροντα της Ανοικτής Κοινωνίας εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος.