Μπουτάρης: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει πρωτοβουλία για 24ωρη φύλαξη εβραϊκών μνημείων στην πόλη


Μπουτάρης: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει πρωτοβουλία για 24ωρη φύλαξη εβραϊκών μνημείων στην πόληΜπουτάρης: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει πρωτοβουλία για 24ωρη φύλαξη εβραϊκών μνημείων στην πόλη
ΠΗΓΗ

Κλέφτες σήκωσαν τη μισή παραλία για να την πουλήσουν για σίδερα αλλά ο Μπουτάρης σκέφτηκε να βάλει 24ωρη φρουρά να προσέχει μνημείο που κόστισε πολύ λιγότερο και που καθαρίζει εύκολα από τα σπρέι.

Την πρωτοβουλία να αναλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης, την 24ωρη φύλαξη εβραϊκών μνημείων πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως τόνισε σε ομιλία του στην αποθήκη Γ΄ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος είναι η ντροπή η φύλαξη μνημείων σε μια κοινωνία της Θεσσαλονίκης που είναι ανεκτική.

“Είναι ντροπή να φυλάμε μνημεία σε μια κοινωνία όπως της Θεσσαλονίκης που είναι μια κοινωνία ανεκτική. Όμως όλα έχουν όρια. Εγώ δεν μπορώ να συνυπάρχω με κτήνη. Είναι κτηνώδης συμπεριφορά”, ανέφερε ο κ.Μπουτάρης και πρόσθεσε:

“Ο φασισμός είναι αντίληψη. Όποιος την έχει δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος”.