Απίστευτο! Κούδας και Κούης ιδρυτικά μέλη του Θεσσαλονικιού Παρατηρητηρίου Ενάντια στον Φασισμό και στον Ρατσισμό!


Απίστευτο! Κούδας και Κούης ιδρυτικά μέλη του Θεσσαλονικιού Παρατηρητηρίου Ενάντια στον Φασισμό και στον Ρατσισμό!Απίστευτο! Κούδας και Κούης ιδρυτικά μέλη του Θεσσαλονικιού Παρατηρητηρίου Ενάντια στον Φασισμό και στον Ρατσισμό!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

Παρατηρητήριο Ενάντια στη Φασιστική Βία και στο Ρατσισμό δημιουργούν πολίτες της Θεσσαλονίκης, με στόχο, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ιδρυτική διακήρυξή τους, όχι απλώς την καταγραφή των περιστατικών, αλλά και την έμπρακτη προσπάθεια υπεράσπισης και διαφύλαξης του κράτους δικαίου, σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι στα ιδρυτικά μέλη του Παρατηρητηρίου είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, οι παλαίμαχοι προδοσφαιριστές Γιώργος Κούδας και Ντίνος Κούης, ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, πάρα πολλοί καθηγητές ΑΕΙ, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές κ.ά.

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του παρατηρητηρίου, «η έξαρση των κρουσμάτων ρατσιστικής και φασιστικής βίας, τα φαινόμενα ακραίου εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, ο αντισημιτισμός, το κλίμα ξενοφοβίας και οι (ομο)φοβικές επιθέσεις συνιστούν μία συνεχώς διογκούμενη απειλή για την πόλη της Θεσσαλονίκης

Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην αντιδημοκρατική δράση ομάδων, φορέων ή μεμονωμένων ατόμων που προσβάλλουν βάναυσα το κράτος δικαίου».

Κύριο μέλημα του παρατηρητηρίου θα είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών για τις απειλές κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, ώστε να εκλείψουν όλες οι προκαταλήψεις, που συχνά πυροδοτούν εντάσεις.

Η ιδρυτική συνέλευση του Παρατηρητηρίου Ενάντια στη Φασιστική Βία και στο Ρατσισμό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.