Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Το σιωνιστικό κατεστημένο επιμένει για πόλεμο με το Ιράν


Το σιωνιστικό κατεστημένο επιμένει για πόλεμο με το Ιράν2Το σιωνιστικό κατεστημένο επιμένει για πόλεμο με το Ιράν
ΠΗΓΗ Γ. Λιναρδής

Εβραϊκά think-tanks και έντυπα της Ουάσιγκτον, όλα στενά συνδεδεμένα με το Ισραήλ, έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο προπαγάνδας με στόχο να γίνει εύπεπτος στον αμερικανικό λαό ο σχεδιαζόμενος από τους σιωνιστές ιμπεριαλιστές πόλεμος με το Ιράν. Ανακαλύπτουν νυχθημερόν δικαιολογίες, συμπεριλαμβανόμενων ισχυρισμών ότι το Ιράν εξαπάτησε την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα και ότι αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να στοχεύσουν με πυρηνικές κεφαλές την Ευρώπη, ακόμη και τις ΗΠΑ. Εγκαλούν τον Λευκό Οίκο να ελευθερώσει τον ιρανικό λαό από την δικτατορική του κυβέρνηση και να τον βοηθήσει στην εμπέδωση της δημοκρατίας. (Δεν τοποθετήσαμε «εισαγωγικά» σε κάποιες λέξεις,  φρονώντας ότι ούτε τα εισαγωγικά θα μπορούσαν να μεταδώσουν στον αναγνώστη την απύθμενη γελοιότητα και την μοχθηρότητα αυτών που τις εκφράζουν).

Οι παρατηρητές των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή θεωρούν ότι το Ισραήλ και τα σιωνιστικά γεράκια του Λευκού Οίκου (Κουσνέρ, Μπόλτον, Πομπέο) αναζητούν μια δικαιολογία για να επιτεθούν στο Ιράν. Στην πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη για την Μέση Ανατολή που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου εξέφρασε με σαφήνεια αυτό τον στόχο, όμως δεν βρήκε ανταπόκριση από τις παρευρισκόμενες αντιπροσωπείες 60 χωρών (απούσα η Ρωσία και το Ιράν), με εξαίρεση τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πένς. Αντίθετα ειδικά από την Ευρώπη υπήρξε στην διάσκεψη έντονη θέληση για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ιράν, στο πλαίσιο της συμφωνίας P5+1 το οποίο η ΕΕ θεωρεί ως τον πλέον σωστό τρόπο για την αποφυγή ενός πολέμου και την πρόληψη διάδοσης πυρηνικών όπλων.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Το Ιράν και η Συρία έχουν ενημερώσει την σύμμαχο τους Ρωσία ότι οποιαδήποτε σημαντική στρατιωτική επίθεση εκ μέρους του Ισραήλ που θα απειλήσει την εθνική τους ασφάλεια θα απαντηθεί αμέσως και με δυσανάλογο τρόπο. Η Δαμασκός πιστεύει ότι το Ισραήλ ίσως επιδιώξει να καθυστερήσει την απόσυρση των αμερικανών στρατιωτών από την βόρεια Συρία, δρομολογώντας επιχειρήσεις «false flag» στο έδαφος της. Πολλοί αναλυτές φρονούν ότι οι πολεμικοί βρυχηθμοί του Νετανιάχου έχουν σχέση με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ και με τις κατηγορίες που του προσάπτουν για διαφθορά.

Εξ άλλου η ισραηλινή κοινή γνώμη, απόψεις που εκφράζονται σε δημοσκοπήσεις, θεωρεί περιττή οποιαδήποτε πολεμική περιπέτεια προερχόμενη από τις φαντασιώσεις του Νετανιάχου περί πυρηνικής απειλής από το Ιράν. Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν ότι το Ιράν διαθέτει πυραύλους ακριβείας (αλλά και υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα) με τους οποίους θα μπορούσε να ισοπεδώσει οποιαδήποτε περιοχή της χώρας τους. Το διακύβευμα ενός πολέμου με το Ιράν μπορεί να είναι θανατηφόρο για το Ισραήλ, καθώς θα πρέπει να αναμετρηθεί με υπέρτερες δυνάμεις (Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ, Παλαιστίνιοι) επί μακρό διάστημα σε πολλαπλά μέτωπα.

Η Δαμασκός συμπεραίνει  ότι ο Τραμπ τελικά θα αποσύρει τους αμερικανούς στρατιώτες από την Συρία, ακόμη και τους 200 που υποσχέθηκε στο σιωνιστικό ακροατήριο του Οίκου του ότι θα διατηρήσει. Ο Άσαντ γνωρίζει ότι η πλήρης αποκατάσταση του ελέγχου της συριακής επικράτειας δεν εξαρτάται από τους σιωνιστές ιμπεριαλιστές της Ουάσιγκτον αλλά από την δύναμη των συμμάχων του, ειδικά τώρα που ο κίνδυνος για την χώρα μειώνεται καθημερινά. Πιστεύει ο Σύριος ηγέτης ότι ο Πούτιν θα πείσει τον Νετανιάχου στην επικείμενη συνάντηση τους να μην «παίξει» στην συριακή αρένα, καθώς οι εξελίξεις από αυτή την αρένα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για το Ισραήλ.

Όσον αφορά την ιρανική αρένα στην οποία θέλουν να παίξουν οι Αμερικανοσιωνιστές, η Τεχεράνη ήδη οπλίζει τους πυραύλους της. Εάν περιμένουν οι πολεμοκάπηλοι σιωνιστές της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ ότι η εισβολή στο Ιράν θα ομοιάζει με αυτήν στο Ιράκ στις αρχές του 21ου αιώνα και ότι ο ιρανικός λαός θα βγει στους δρόμους για να προϋπαντήσει τους μισθοφόρους των σιωνιστών ιμπεριαλιστών, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι. Εξ άλλου ιδού η Τεχεράνη, ιδού και το πήδημα.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face