Σιωνιστούλης Τραμπ: Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν, την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν


Σιωνιστούλης Τραμπ: Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν, την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του ΓκολάνΣιωνιστούλης Τραμπ: Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν, την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν
ΠΗΓΗ

Νέο χτύπημα ήρθε από τον Τραμπ. Είναι γνωστό ότι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος, επιθυμεί να λύσει όλα τα θέματα που ταλανίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν δήλωσε σήμερα ο Τραμπ.

Υπενθύμιση: Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε μεγάλο μέρος των Υψιπέδων του Γκολάν στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 κλέβοντας στα στην ουσία απο τη Συρία.

Η προσάρτηση της περιοχής το 1981 δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.
«Μετά από 52 χρόνια ήρθε η στιγμή για τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν πλήρως την Κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, που είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας και ασφαλείας για το Κράτος του Ισραήλ και για την Περιφερειακή Σταθερότητα!», τόνισε ο Τραμπ με tweet.

Πριν δύο εβδομάδες, στην ετήσια έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πρώτη φορά δεν χαρακτήρισε τα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν περιοχή «κατεχόμενη από το Ισραήλ», αλλά μια περιοχή «ελεγχόμενη από το Ισραήλ».

Τα συμπεράσματα δικά σας.