Τo διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αρνείται την διερεύνηση των εγκλημάτων πολέμου των αμερικανοσιωνιστών


Τo διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αρνείται την διερεύνηση των εγκλημάτων πολέμου των αμερικανοσιωνιστώνΤo διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αρνείται την διερεύνηση των εγκλημάτων πολέμου των αμερικανοσιωνιστών
ΠΗΓΗ

Η πλέμπα του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού, o Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, είχε απειλήσει μαζικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court) ότι δεν θα επιτρέψει στους δικαστές να διερευνήσουν αξιωματούχους των ΗΠΑ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν αυτοί στο Αφγανιστάν και Ιράκ. Το θέμα είχε προκύψει όταν η γενική εισαγγελέας του ICC Φάτου Μπενσούντα υπέβαλλε αίτηση το 2017 για να διερευνηθούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στο Αφγανιστάν επί περίπου 15 χρόνια από τις μυστικές υπηρεσίες και το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Ο Μπόλτον είχε προειδοποιήσει ότι «οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να προστατεύσουν τους αξιωματούχους τους από την άδικη δίωξη του παράνομου δικαστηρίου». Μεταξύ αυτών των μέσων ο Μπόλτον συμπεριέλαβε την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των εισαγγελέων και δικαστών του ICC, κυρώσεις στις περιουσίες τους στις ΗΠΑ και διώξεις από το αμερικανικό δικαστικό σύστημα. Οι απειλές του σιωνιστή Μπόλτον είχαν αποτέλεσμα, καθώς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προ ολίγων ημερών αποφάσισε ότι «δεν θα υπάρξει κατηγορητήριο για εγκλήματα πολέμου εναντίον αμερικανών αξιωματούχων στο Αφγανιστάν και Ιράκ, επειδή αυτό το κατηγορητήριο δεν εξυπηρετεί την δικαιοσύνη».

Ας αναλογισθούμε τι θα συνέβαινε αν ο Άσαντ, κάποιος Ιρανός, Βορειοκορεάτης ή Βενεζουελάνος αξιωματούχος είχε διαπράξει αντίστοιχα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ας θυμηθούμε τι έγινε στο ICC με τους Σέρβους Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ. Ο Μπόλτον μετά το σκεπτικό του ICC ότι η διερεύνηση των εγκλημάτων των Αμερικανοσιωνιστών «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δικαστικής εξουσίας», εκφόβισε ξανά το Διεθνές Δικαστήριο ότι δεν θα επιτρέψει και την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τα εγκλήματα πολέμου των Σαουδαράβων στην Υεμένη.

Η άκρως ταπεινωτική και κυνική συλλογιστική του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την μη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου αξιωματούχων των ΗΠΑ ήρθε σε αντίθεση με την έρευνα της γενικής εισαγγελέως Φάτου Μπενσούντα, η οποία βρήκε στοιχεία για μαζικούς βιασμούς, βασανιστήρια, σεξουαλική βία, εξευτελισμούς, ακρωτηριασμούς, εκτελέσεις Αφγανών και Ιρακινών πολιτών από στελέχη της CIA και το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό. Η έρευνα της γενικής εισαγγελέως επιβεβαιώνεται και από έκθεση του Κογκρέσου περί των «μυστικών φυλακών βασανιστηρίων της CIA και το κράτος δικαίου στις ΗΠΑ».

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την απόφαση του δείχνει ότι η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τα εγκλήματα πολέμου με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Όταν πρόκειται για εγκλήματα των Αμερικανών, Ισραηλινών, Σαουδαράβων και απειλείται η παγκόσμια κυριαρχία των σιωνιστών ιμπεριαλιστών, τότε η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Όταν υπάρχουν έστω και υπόνοιες για εγκλήματα από αντιπάλους των Σιωνιστών, τότε η δικαιοσύνη τα βλέπει όλα. Αυτοί που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν την «δημοκρατία», το «κράτος δικαίου» και άλλα έπεα πτερόεντα, στην πραγματικότητα υποστηρίζουν δολοφονικά καθεστώτα όπως το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία, λειτουργούν μυστικές φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιβάλλουν ανατροπές μη αρεστών καθεστώτων, καλύπτουν βασανιστές, απαγωγείς, δολοφόνους και είναι σύμμαχοι με ισλαμιστές τρομοκράτες- μισθοφόρους.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την άρνηση του να διερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένα όργανο του σιωνιστών ιμπεριαλιστών.