Ένας Ρότσιλντ έσωσε τον Μακελάρη Τσώρτσιλ από σχέδιο δολοφονίας που είχαν καταστρώσει Εθνικοσοσιαλιστές.


Ένας Ρότσιλντ έσωσε τον Μακελάρη Τσώρτσιλ από σχέδιο δολοφονίας που είχαν καταστρώσει Εθνικοσοσιαλιστές.

Στο αρχείο των Rothschild … μάθαμε ότι ο μπαμπάς του Churchill είχε πάρει πολλά δάνεια από τους Rothschild και είχαν μία ειδική σχέση.

http://archive.fo/tzkIx
Randolph Churchill, (1849-1895), politician 

The father of Winston Churchill was an intimate of the Rothschild family. He formed a close association with Nathaniel, 1st Lord Rothschild, on whose behalf he reported on the development of the mining industry in South Africa. Churchill was a frequent guest at Rothschild houses. The Rothschilds made extensive loans to Churchill.

Σε άρθρο από τη Μηχανή του Χρόνου μαθαίνουμε ότι ανώτερο στέλεχος των Αγγλικών Μυστικών Υπηρεσιών (Mi5) επί Churchill … ήταν πάλι ένας λόρδος Rothschild. 

http://archive.fo/xncQK

strong>Το σχέδιο του Χίτλερ να δολοφονήσει τον Ουίνστον Τσώρτσιλ με ένα κουτί σοκολατάκια! Ο ρόλος του λόρδου Ρότσιλντ στην αποκάλυψη του σχεδίου

H πληροφορία είναι το σπουδαιότερο όπλο και οι τοκογλύφοι την έχουν στη διάθεσή τους από πρώτο χέρι και πριν από όλους.

Το «γλυκό σχέδιο»

Ένας Ρότσιλντ έσωσε τον Μακελάρη Τσώρτσιλ από σχέδιο δολοφονίας που είχαν καταστρώσει Εθνικοσοσιαλιστές.3Οι ηγεσία των Εθνικοσοσιαλιστών, γνωρίζοντας την αδυναμία του Τσώρτσιλ για τα πούρα, το αλκοόλ και άλλες υλικές απολαύσεις, ήθελαν να περάσουν στο αρχηγείο της αγγλικής κυβέρνησης μία μικρή εκρηκτική συσκευή, με κάποια επικάλυψη η οποία θα παρέπεμπε σε κάτι άλλο.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «The Telegraph», οι Χιτλερικοί σχεδίαζαν σε συνεργασία με τους πράκτορες τους που δρούσαν στη Μεγάλη Βρετανία, να φτάσουν στο γραφείο του Άγγλου πολιτικού πλάκες σοκολάτας επικαλυμμένες με μαύρο και χρυσό περιτύλιγμα το οποίο θα ανέγραφε «Peters Chocolate».Το πακέτο θα έφτανε με άλλα είδη πολυτελείας για να μην προκαλέσει τις υποψίες.

Η αποτυχία και τα σκίτσα του καλλιτέχνη Φις

Το πρωτότυπο σχέδιο των Εθνικοσοσιαλιστών δεν άργησε να αντιληφθεί η βρετανική αντικατασκοπεία.

Στα μέσα του 1943 ο Λόρδος Βίκτορ Ρότσιλντ, ανώτερο στέλεχος της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI5, έστειλε μία επιστολή προς τον καλλιτέχνη Λόρενς Φις περιγράφοντάς του το σχέδιο των Εθνικοσοσιαλιστών για τη δολοφονία του Τσώρτσιλ.

Ένας Ρότσιλντ έσωσε τον Μακελάρη Τσώρτσιλ από σχέδιο δολοφονίας που είχαν καταστρώσει Εθνικοσοσιαλιστές.2

Ο Ρότσιλντ στην επιστολή του ζητούσε από τον Φις να φτιάξει σκίτσα τα οποία απεικονίζουν τα περίεργα σοκολατάκια με τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα, έτσι ώστε να τα διαδώσουν στους πολίτες σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους επικίνδυνο δέμα.

Ο Φις τελικά έφτιαξε 25 σχετικά σκίτσα με τη σοκολάτα – παγίδα, ωστόσο οι αφίσες δεν κολλήθηκαν ποτέ στους δρόμους της χώρας. Η εξήγηση που έδωσε στο BBC το ο ιστορικός Νάιτζελ Γουέστ, είναι ότι ο Λόρδος Ρότσιλντ μάλλον χρηματοδότησε μόνος του το εγχείρημα χωρίς τη βοήθεια των αρχών, με αποτέλεσμα τα σκίτσα να μείνουν στα αζήτητα. Όταν δημοσιεύθηκε το 2012 η επίμαχη επιστολή του Λόρδου προς τον καλλιτέχνη, οι ιστορικοί διερωτήθηκαν που βρίσκονταν τα σκίτσα. Τελικά βρέθηκαν το 2015 από την οικογένειά του Ρότσιλντ στο σπίτι τους, κατά τη διάρκεια αρχειοθέτησης κάποιων εγγράφων, από το προσωπικό του αρχείο.