Τα σιωνιστικά γεράκια Μπόλτον και Πομπέο απασφάλισαν εναντίον του Ιράν


Τα σιωνιστικά γεράκια Μπόλτον και Πομπέο απασφάλισαν εναντίον του ΙράνΤα σιωνιστικά γεράκια Μπόλτον και Πομπέο απασφάλισαν εναντίον του Ιράν
ΠΗΓΗ Γ. Λιναρδής    

Σε σειρά αναρτήσεων μας στην ιστοσελίδα σχετικά με το Ιράν και την Βενεζουέλα έχουμε τονίσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μπόλτον προσπαθούν να αναγκάσουν τον Τραμπ να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον αυτών των δυο χωρών. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος αντιστέκεται και πέραν από κάτι απειλητικά tweets δεν ακολουθεί τις προτροπές των σιωνιστικών γερακιών και της σιωνιστικής κλίκας της Ουάσιγκτον.

Στην περίπτωση του Ιράν αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τραμπ προ ολίγων εικοσιτετραώρων  στο περιοδικό TIME, δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα δύο δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ  δεν είναι λόγος για να αναλάβουν οι ΗΠΑ στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν. Ο Τραμπ τονίζει στην συνέντευξη του ότι η κόκκινη γραμμή για τις ΗΠΑ είναι ο κίνδυνος να κατασκευάσει το Ιράν πυρηνική βόμβα (προφανώς δεν είναι κόκκινη γραμμή η κατοχή εκ μέρους του Ισραήλ 100 και πλέον πυρηνικών βομβών).

Αξιολόγησε μάλιστα τα περιστατικά με τα δύο δεξαμενόπλοια ως μικρής σημασίας (η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν «minor»). Ο Τραμπ υποβάθμισε περαιτέρω τα περιστατικά τονίζοντας ότι «άλλοι παίρνουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου από την περιοχή, όχι εμείς. Έχουμε κάνει τεράστια βήματα για να είμαστε αυτάρκης στην ενέργεια (προφανώς εννοεί το σχιστολιθικό πετρέλαιο) και σε λίγο θα εξάγουμε ενέργεια. Επομένως είμαστε σε διαφορετική θέση στην Μέση Ανατολή από πριν».

Αντίθετη άποψη είχε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος επιμένει ότι «οι ΗΠΑ εξετάζουν όλες τις επιλογές για να απαντήσουν στις προκλήσεις του Ιράν», χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει η οποιαδήποτε απόδειξη για υπαιτιότητα της Τεχεράνης στην τοποθέτηση μαγνητικών ναρκών στα δυο δεξαμενόπλοια. Παρόμοιες δηλώσεις με αυτές του Πομπέο έκανε και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Η Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες αμφισβητούν ότι το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Αναμφισβήτητα ο Τραμπ με τις δηλώσεις του προσπαθεί να πάρει τον αέρα από τα πανιά των γερακιών του, όταν αυτοί ομιλούν για τα συμφέροντα των ΗΠΑ που απειλούνται, αφού αξιολογεί αυτά τα συμφέροντα στην περιοχή του Περσικού Κόλπου σε «minor».

Αφού τα σιωνιστικά γεράκια δεν κατάφεραν να πείσουν τον Τραμπ για στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν με πρόσχημα τα «αποδεικτικά» από μυστικές υπηρεσίες είτε των ΗΠΑ, ή του Ισραήλ, ή της Σαουδικής Αραβίας στοιχεία των επιθέσεων στα δυο δεξαμενόπλοια, το επόμενο τους βήμα θα είναι αναφορές περί του «κινδύνου»  απόκτησης πυρηνικού οπλοστασίου από το Ιράν. Είναι βέβαιο ότι αυτός ο «κίνδυνος» θα διανθιστεί από τα σιωνιστικά γεράκια με την ασφάλεια του Ισραήλ, ώστε να γίνει πιο εύπεπτη η ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Πάντως μέχρι στιγμής ο αμερικανός πρόεδρος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την Μέση Ανατολή, αφού γνωρίζει ότι το γεωπολιτικό παιχνίδι για τις ΗΠΑ στην περιοχή έχει χαθεί με την επέμβαση της Ρωσίας, η προσοχή του είναι στραμμένη στην Νοτιοανατολική Ασία.