Οι Rothschild πίσω απο τις ανασκαφές στον τάφο του Τουταγχαμών – Ο Ερρίκος Σλήμαν υπάλληλος των Rothschild


Οι Rothschild πίσω απο τις ανασκαφές στον τάφο του Τουταγχαμών - Ο Ερρίκος Σλήμαν υπάλληλος των RothschildΟι Rothschild πίσω απο τις ανασκαφές στον τάφο του Τουταγχαμών – Ο Ερρίκος Σλήμαν υπάλληλος των Rothschild

H εξώγαμη κόρη ενός Rothschild (Almina Herbert) χρηματοδότησε τις ανασκαφές στον τάφο του Τουταγχαμών με σκοπό να οικειοποιηθεί τα ευρήματα. Τελικά η Αιγυπτιακή κυβέρνηση άλλαξε γνώμη, την αποζημίωσε και αυτή επέστρεψε στην Αγγλία …χωρίς λάφυρα …υποτίθεται.

Στις μέρες μας πουλήθηκε κεφαλή του Τουταγχαμών σε γνωστό Οίκο Δημοπροσιών… και φυσικά οι Βρετανικές Αρχές έκαναν τα στραβά μάτια σχετικά με την προέλευση του αρχαιολογικού ευρήματος επιτρέποντας την πώλησή του. Σημειώστε ότι και ο Ερρίκος Σλήμαν (Schliemann) ήταν επίσης υπάλληλος των Rothschild …αντιπρόσωπός τους στις ΗΠΑ τον καιρό του Πυρετού του Χρυσού . https://www.amphilsoc.org/…/rothschilds-and-gold-rush-benja…

Όπου υπάρχει χρυσός … τον λόγο έχουν οι Rothschild …και όχι οι κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο που η τιμή του Χρυσού ορίζεται στα γραφεία των Rothschild στο Λονδίνο.
Το τι βρήκε ο Σλήμαν και τι αποδόθηκε στο Ελληνικό κράτος … δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Το κυνήγι του Χρυσού και το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων με το πρόσχημα της αγάπης για την αρχαιότητα.

ΠΗΓΗ

>>>Ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Επαναπατρισμού Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων με επικεφαλής τον υπουργό Αρχαιοτήτων της χώρας Χάλιντ Ελ Ανάνι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο, παρουσία του προκατόχου του, Ζάκι Χαουάς και εκπροσώπων υπουργείων, από την οποία προέκυψε ότι η Αίγυπτος ζητάει πλέον ξεκάθαρα την παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης πριν βγουν από το Λονδίνο οι αιγυπτιακές αρχαιότητες, των οποίων καθώς δεν μπορεί να αποδειχτεί η ιδιοκτησία, θα έπρεπε κανονικά να επιστραφούν στην Αίγυπτο.
Το Κάιρο κλιμακώνει τις αντιδράσεις του, υπαινισσόμενο τις υποχρεώσεις της Βρετανίας στο θέμα αυτό, με το δεδομένο ότι λειτουργούν αυτόν τον καιρό 18 βρετανικές αρχαιολογικές αποστολές στην Αίγυπτο.

Η εν λόγω Επιτροπή εξέφρασε παράλληλα τη βαθύτατη αγανάκτηση της για τον «αντιεπαγγελματικό τρόπο με τον οποίο τα αιγυπτιακά αντικείμενα πωλούνταν χωρίς την προσκόμιση εγγράφων ιδιοκτησίας και την απόδειξη ότι έφυγαν από την Αίγυπτο με νόμιμο τρόπο».
Ο οίκος Christie’s πούλησε τη γλυπτή κεφαλή του Τουταγχαμών παρά τις αντιδράσεις της Αιγύπτου
Έναντι 5,3 εκατ. ευρώ και παρά το ότι θεωρείται κλεμμένο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να αναθέσει σε βρετανικό δικηγορικό γραφείο να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Επίσης συμφώνησε απόλυτα με την απόφαση που έλαβε η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου να απευθυνθεί στην Ιντερπόλ για να εκδώσει εγκύκλιο για την παρακολούθηση της πώλησης αυτών των αντικειμένων σε οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι ζήτησε επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει οδηγίες προς τις πρεσβείες της Αιγύπτου στο εξωτερικό, τόσο για να παρακολουθούν τα εν λόγω αντικείμενα όσο και για να ειδοποιούν τις αιγυπτιακές αρχές και να επιδιώκουν την κατάσχεση αυτών, σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποδειχθεί η ιδιοκτησία τους.

Αιγύπτιοι και Βρετανοί βουλευτές καταδικάζουν την πώληση αιγυπτιακών αρχαιοτήτων από τον Οίκο Christie΄s
Συμπεριλαμβανομένης της κεφαλής του βασιλιά Τουταγχαμών.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η εν λόγω Επιτροπή ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να εμποδίσει την εξαγωγή των αιγυπτιακών αντικειμένων από το βρετανικό έδαφος προτού οι αρχές της Αιγύπτου παρουσιάσουν έγγραφα ιδιοκτησίας τους, με δεδομένη «τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αρχαιολογίας, ιδίως με την ύπαρξη σήμερα 18 βρετανικών αρχαιολογικών αποστολών που εργάζονται στην Αίγυπτο».

Τέλος και ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου επρόκειτο να απευθύνει σχετικό αίτημα στον ομόλογό του στο Λονδίνο για το θέμα αυτό.