Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

«Εθνικός συντηρητισμός» made in Israel ή αλλιώς Εθνικισμός δίχως φυλετισμό!


«Εθνικός συντηρητισμός» made in Israel2«Εθνικός συντηρητισμός» made in Israel
ΠΗΓΗ

Διαβάζουμε στο The New Republic:

“Την περασμένη εβδομάδα, το ξενοδοχείο Ritz-Carlton στην Ουάσιγκτον φιλοξένησε ένα πολύ περίφημο συνέδριο αφιερωμένο στον «εθνικό συντηρητισμό» (“national conservatism”). Το συνέδριο που διοργάνωσε το νεοσύστατο Ίδρυμα Edmund Burke, επεδίωξε να σκιαγραφήσει το σχέδιο ενός δεξιού εθνικισμού, απαλλαγμένου από τα πιο άσχημα στοιχεία του (σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, η αποστολή του “έρχεται σε έντονη αντίθεση με τις πολιτικές θεωρίες που βασίζονται στη φυλή”). Οι κύριοι ομιλητές ήταν ο Tucker Carlson (τηλεπαρουσιαστής), ο John Bolton (σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας), ο Josh Hawley (Γερουσιαστής) και ο Peter Thiel (επιχειρηματίας), αλλά ο ιμπρεσάριος πίσω από όλο αυτό ήταν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Edmund Burke, Yoram Hazony, ο οποίος δήλωσε ότι “σήμερα είναι η ημέρα της ανεξαρτησίας μας” από τον νεοσυντηρητισμό και τον νεοφιλελευθερισμό μια επιστροφή στις “αγγλοαμερικανικές παραδόσεις” …

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Τα αμερικάνικα media όταν μιλούν για τον Hazony τείνουν να τον αναφέρουν απλώς ως «ισραηλινό πολιτικό φιλόσοφο», αλλά η ταμπέλα αυτή δεν ανταποκρίνεται πραγματικά στην ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά πολυμορφική του καριέρα. Γεννημένος στο Ισραήλ το 1964, αλλά μεγαλωμένος και μορφωμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει περιγράψει πόσο “γοητεύτηκε” από μια συνάντηση που είχε ως προπτυχιακός φοιτητής του Princeton με τον υπερεθνικιστή ραβίνο Meir Kahane, λίγα χρόνια πριν το κόμμα του, το Kahane απαγορευτεί στο Ισραήλ για αντιαραβικό ρατσισμό. Συνεχίζοντας για την απόκτηση διδακτορικού στην πολιτική θεωρία, ο Hazony επέλεξε να μην ακολουθήσει ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, αλλά να μετακομίσει στο Ισραήλ με φίλους του Πρίνστον για να ιδρύσει το Κέντρο Shalem, ένα αμερικανικό think tank με έδρα την Ιερουσαλήμ. Ο Hazony ήταν από τα πρώτα μέλη του εσωτερικού κύκλου του Benjamin Netanyahu και το Shalem θα παραμείνει ευθυγραμμισμένο με το κόμμα Likud. Θα υπηρετήσει επίσης ως σύνδεσμος για την ισραηλινή και αμερικανική Δεξιά. Η χρηματοδότηση προήλθε από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους όπως ο Ronald Lauder και ο Sheldon Adelson (και οι δύο εβραϊκής καταγωγής), ενώ την λίστα του ρόστερ τείνουν να βρίσκονται ισραηλινές πολιτικές προσωπικότητες που είχαν επιρροή μέσα στο Beltway (το “Inside the Beltway” είναι ένα ιδίωμα που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει θέματα που είναι σημαντικά για τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και τους λομπίστες). Ο Hazony και άλλοι στην ηγεσία του Shalem πέρασαν τη δεκαετία του ’90 ζώντας στο Eli, έναν ισραηλινό οικισμό βαθιά στη Δυτική Όχθη, έως ότου οι ανησυχίες για την ασφάλεια μετά τη δεύτερη Ιντιφάντα τους έπεισαν να εγκατασταθούν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ…”

«Εθνικός συντηρητισμός» made in Israel1: Όπως διαβάζουμε, ο Yoram Hazony εκτός από φιλόσοφος, είναι και πολιτικός θεωρητικός, μελετητής της Βίβλου και συγγραφέας. Το βιβλίο του «Η Αρετή του Εθνικισμού» (“The Virtue of Nationalism”) επιλέχθηκε ως το “Συντηρητικό Βιβλίο της Χρονιάς” για το 2019. Στο βιβλίο ο Hazony υποστηρίζει ότι ο εθνικισμός είναι μια λογική θεμελιώδης αρχή σύμφωνα με την οποία η καλύτερη δυνατή μορφή κυβέρνησης για τον κόσμο είναι όταν τα έθνη είναι ελεύθερα να καθορίζουν τις δικές τους κατευθύνσεις ανεξάρτητα, να διατηρούν τις παραδόσεις τους και να προσβλέπουν την επιβολή των εθνικών τους συμφερόντων χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον Hazony, αυτή η αντίληψη είναι το αντίθετο της αρχής του ιμπεριαλισμού που θέλει να οδηγήσει τον κόσμο στην ειρήνη και την ευημερία, ενώνοντας την ανθρωπότητα όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα ενιαίο πολιτικό σύστημα. Τον Μάρτιο αυτού του έτους είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Victor Orbán, κατά την οποία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, συζήτησαν τα καυτά ζητήματα της Ευρώπης και της παγκόσμιας πολιτικής: την κατάσταση των εθνικών κρατών κατά τις περιόδους αυτοκρατορικών προσδοκιών.

2: Σχετικά με τις “αγγλο-αμερικανικές παραδόσεις” που λέει ότι υποστηρίζει και τις «άσχημες» θεωρίες σχετικά με τη φυλή που λέει ότι απεχθάνεται, ίσως ο Ισραηλινός φιλόσοφος χαρακτήριζε «ρατσιστές» τους Ιδρυτικούς Πατέρες των ΗΠΑ και τους συντάκτες των Συνταγμάτων των Πολιτειών, επειδή ήθελαν να διατηρήσουν την κληρονομιά τους και να είναι η πλειοψηφία των Αμερικανών άτομα ευρωπαϊκής (και όχι απλά αγγλικής) καταγωγής. «Ζητούμε την αδελφοσύνη με κάθε ευρωπαίο χριστιανό», έγραφε ο Thomas Paine, (Άγγλος φιλόσοφος, πολιτικός θεωρητικός και υποστηρικτής της Αμερικανικής Επανάστασης, 1737 – 1809) στο φημισμένο επαναστατικό φυλλάδιό του «Κοινή Λογική» (Common Sense, 1776). ΑΡΘΡΟ VII, ΤΜΗΜΑ 1. “Κάθε άνδρας των Ηνωμένων Πολιτειών ηλικίας είκοσι ενός ετών ή άνω, που ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες, έχει το δικαίωμα να ψηφίσει στις εκλογές αυτές: Πρώτον: Λευκοί πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεύτερον: Λευκοί που γεννήθηκαν εκτός ΗΠΑ και έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να γίνουν πολίτες». – ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ – 1857.

3: Ο πολυεκατομμυριούχος Sheldon Adelson που χρηματοδοτεί τους υποστηρικτές του «εθνικισμού», είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και χρηματοδότες της αμνηστίας στους παράνομους μετανάστες και των “open borders” στις ΗΠΑ.

4. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν “civic nationalism”, ή στα ελληνικά «πολιτικό εθνικισμό» ή καλύτερα «εθνικισμό του πολίτη», έναν μη ενοχλητικό φιλελεύθερο ‘εθνικισμό’, απόλυτα συμβατό με τις σημερινές multi culti κοινωνίες, στον οποίο χωράει οποιοσδήποτε (ανεξάρτητα καταγωγής) αρκεί να είναι πολίτης και να κουνάει την σημαία του κράτους που τον έκανε πολίτη.

5. Έχω την εντύπωση ότι με αυτόν τον αποκαθαρμένο από την “βρωμιά” της φυλής νέο «εθνικισμό» δεν θα συμφωνούσε ο ραβίνος σιωνιστής Kahane που “γοήτευσε” τον Hazony, καθώς o τελευταίος ανησυχώντας για το δημογραφικό πρόβλημα, έκανε καμπάνιες για να σταματήσουν οι διαφυλετικοί γάμοι (Εβραίων – Αράβων) και να μετακινηθούν οι Άραβες έξω από το Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΔΩ:

1) Οι Ισραηλινοί λατρεύουν τη σιωνιστική “ακροδεξιά” που δημιούργησαν οι τοκογλύφοι…
2) Οι γιοί του προέδρου της Βραζιλίας με μπλουζάκια υπέρ των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και της Μοσάντ
3) Η εμετική ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας ηγείται του αγώνα κατά του αντισημιτισμού στην Ευρώπη!
4) Σαλβίνι στο Ισραήλ: ακόμα ένα είδωλο της ακροδεξιάς προσκύνησε τους Εβραίους
5) Οι τοκογλύφοι κατασκευάζουν, και διαφημίζουν τη δική τους έκδοση της ακροδεξιάς που στηρίζει τους δολοφόνους του Ισραήλ.
6) Η Γερμανίδα Frauke Petry αρχηγός του «ακροδεξιού» AfD δηλώνει εγγυητής της ζωής των Εβραίων και κατά του μπουκοτάζ Ισραηλινών προϊόντων
7) ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ομοφυλόφιλη και πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs η μία αρχηγός του «ακροδεξιού» AfD
8) Ο Σιωνισμός ιδρύει ακροδεξιά κινήματα που υπερασπίζονται τον Σιωνισμό και την γενοκτονία των Παλαιστινίων….
9) Ο Μπρέιβικ που σκότωσε ανθρώπους επειδή μποϊκόταραν το Ισραήλ, παραδέχεται οτι είναι Μασόνος και Σιωνιστής
10) Η Lepen ζητάει να σκοτώσουμε τον Ισλαμισμό, για Σιωνισμό κουβέντα!
11) ΛΕΠΕΝ: Θα είμαι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των Γάλλων Εβραίων
12) VOICE OF EUROPE ή αλλιώς VOICE OF ISRAEL!
13) Πολωνός δεξιός πρωθυπουργός Sebastian Kurz – Κολλητος του Σόρος και οπαδός του Ισραήλ
14) Μπολσονάρο: Μια μαριονέτα των τοκογλύφων που στοχεύει σε ηγεσίες κρατών που τόλμησαν να εναντιωθούν στους Ρότσιλντ!
15) «ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ» ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΑΤΣΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΝ 3Ο ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
16) Επιστολή Τραμπ σε Νετανιάχου: ”Μαζί θα πάρουμε το Ιράν”
17) Ο Αρχικωλοτούμπας Τραμπ τώρα δηλώνει: “Είμαι εθνικιστής ΚΑΙ παγκοσμιοποιητής”


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face