Η “επανάσταση” των “πατριωτών” εναντίον του Όθωνα είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.


Η "επανάσταση" των "πατριωτών" εναντίον του Όθωνα είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.88Η “επανάσταση” των “πατριωτών” εναντίον του Όθωνα είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.

Διαβάστε για ακόμα μία “επανάσταση” των “πατριωτών” εναντίον του Όθωνα που είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.

Οι “προστάτες” μας έψαχναν αφορμή να απλώσει ο καθένας το δικό του δίκτυο χαφιέδων στον κρατικό μηχανισμό ώστε να μπορεί να εκβιάζει τους άλλους. Σημειώστε ότι ο εκβιασμός είναι κακούργημα μεταξύ πολιτών αλλά σε επίπεδο εξουσίας είναι το Α και το Ω της λειτουργίας της .

Δημοσιογράφοι εκβιάζουν πολιτικούς για να τους αρμέγουν, πολιτικοί εκβιάζουν δημοσιογράφους με το κλεμμένο χρήμα που έχουν πάρει για πληρωμένα άρθρα, πρεσβείες παρακολουθούν κι εκβιάζουν κυβερνήσεις , υπουργοί εκβιάζουν πρωθυπουργούς , ανώτεροι στρατιωτικοί εκβιάζουν κατώτερους, πολιτικοί εκβιάζουν δημοσίους υπαλλήλους , δημόσιοι υπάλληλοι εκβιάζουν πολίτες , η ΑΑΔΕ εκβιάζει τους φορολογούμενους …και η Δικαιοσύνη δεν βλέπει κανέναν εκβιασμό γιατί τα κόμματα εκβιάζουν τους Δικαστές που θέλουν να κάνουν καριέρα.

Σήμερα στην Ελλάδα έχουν εκμηδενιστεί οι κόντρες των χαφιέδων ξένων συμφερόντων διότι όλοι είναι στο ίδιο στρατόπεδο που πλήρωνε καλύτερα. 255 ψήφισαν Παπαδήμο και 153 Συριζαίοι ψήφισαν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αριστεροί…Δεξιοί έγιναν όλοι ρουφιάνοι των τοκογλύφων του City.
Αν βρείτε σήμερα έστω έναν διάσημο Αριστερό που να τολμάει να γράψει στο προφίλ του “Σκατά στο ΝΑΤΟ, σκατά στη CIA , σκατά στη Μοσάντ , σκατά στους τραπεζίτες, σκατά στη Μασονία σκατά στον Soros και στον Νετανιάχου” …να μου σφυρίξετε κλέφτικα.

Η "επανάσταση" των "πατριωτών" εναντίον του Όθωνα είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.99Μετά το Πολυτεχνείο…η “αριστεροσύνη” έγινε επάγγελμα με υψηλές αποδόσεις …και οι προστάτες μας άρχισαν να στηρίζονται σε δύο πλέον πόδια …και την αριστερά και τη δεξιά . Για να μας ρίχνουν κλωτσιές με το αντίστοιχο πόδι ..αναλόγως τις ανάγκες της περίστασης.

Αριστερούς χαφιέδες…για να περάσει το θέμα του ονόματος και να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ σε χρόνο μηδέν, να γίνει διαχωρισμός Εκκλησίας -Κράτους κλπ, Δεξιούς χαφιέδες για να ιδιωτικοποιηθεί η Παιδεία ώστε να σκλαβωθούν οι πολίτες στους τοκογλύφους από τα 18 τους…όπως στο Αμέρικα και να ματώνουν μέχρι τα γεράματα για να ξεπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια.

Η μέρα που ο Όθωνας αναγκάστηκε να βγει στο παράθυρο για να αντιμετωπίσει τους επαναστατημένους Έλληνες. Ήταν 3 Σεπτεμβρίου 1843 και ο λαός απαιτούσε Σύνταγμα…

Στις 25 Ιανουαρίου 1833 ο νεαρός βασιλιάς ‘Οθων αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο. Η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν αποθεωτική. Ο βασανισμένος ελληνικός λαός έβλεπε στο πρόσωπό του τον εγγυητή της τάξης και της εσωτερικής συμφιλίωσης, καθώς μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια η χώρα είχε περιπέσει σε μια περίοδο αναρχίας και εμφυλίου πολέμου. Τόσο η Αντιβασιλεία όσο και ο ‘Οθων (μετά την ενηλικίωσή του στις 20 Μαΐου 1835) προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια λειτουργική διοίκηση και έναν οργανωμένο στρατό. Ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησής όμως, η επιμονή του να κρατά εκτός κυβέρνησης τους Έλληνες πολιτικούς και η σκανδαλώδη προτίμηση των συμπατριωτών του Βαυαρών στο δημόσιο βίο, επισκίαζαν τις προσπάθειές του και προκαλούσαν έντονες αντιδράσεις από τα τρία κόμματα («αγγλικό», «γαλλικό», «ρωσικό»), κορύφωσή των οποίων αποτέλεσε η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843.

Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους η ανακοίνωσή της Ελλάδας, προς τις τρεις προστάτιδες δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία ότι αδυνατούσε να αποπληρώσει τα τοκοχρεολύσια του δανείου των 60.000.000 φράγκων για το εξάμηνο που έληγε την 1η Μαρτίου, αντιμετωπίστηκε αρνητικά και επιτιμητικά και από τους ισχυρούς «συμμάχους».

Η πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων για την αποπληρωμή του δανείου εντάθηκε. Ο Έλληνας βασιλιάς έκανε μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε πολλές κοινωνικές ομάδες.

Η "επανάσταση" των "πατριωτών" εναντίον του Όθωνα είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.

Λάβαρο των επαναστατών της 3ης Σεπτεμβρίου …

 

Ήδη από το φθινόπωρο του 1842 οι ηγέτες των τριών κομμάτων: Ανδρέας Μεταξάς, Κωνσταντίνος Ζωγράφος και Μιχαήλ Σούτσος του «ρωσικού», Ανδρέας Λόντος του «αγγλικού» και Ρήγας Παλαμήδης του «γαλλικού», είχαν προχωρήσει σε συνωμοτική κίνηση ώστε να εξαναγκάσουν τον Όθωνα να παραχωρήσει Σύνταγμα και να απομακρύνει τους Βαυαρούς από τον στρατό και τις κρατικές υπηρεσίες.

Η κίνηση αυτή απέκτησε δυναμική όταν μυήθηκαν (Αύγουστος 1843) ο συνταγματάρχης Δημήτριος Καλλέργης, επικεφαλής του ιππικού στην Αθήνα, ο συνταγματάρχης Σπυρομήλιος, διοικητής της Σχολής Ευελπίδων και ο συνταγματάρχης Σκαρβέλης, διοικητής του πεζικού. Αρχικά ως ημερομηνία της εξέγερσης ορίστηκε η 25η Μαρτίου 1844. Επειδή όμως οι φήμες για την συνωμοσία είχαν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν, οι ηγέτες αποφάσισαν να προχωρήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 1843.

Η "επανάσταση" των "πατριωτών" εναντίον του Όθωνα είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις εξουσίες των Αγγλογάλλων.2

Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης.

Ο αγωνιστής του 1821 συμμετείχε στην Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου Το σχέδιο είχε ως εξής.

Ο Σκαρβέλης και ο Καλλέργης θα απέκλειαν με τις δυνάμεις τους τα ανάκτορα, ενώ ο παλαιός αγωνιστής και σημαίνον μέλος της συνωμοσίας Ιωάννης Μακρυγιάννης θα προκαλούσε αντιπερισπασμό με τους άνδρες του. Τελικά, μετά από σύσκεψη, η εξέγερση αναβλήθηκε για την επόμενη νύχτα. Η κυβέρνηση όμως, έχοντας πληροφορηθεί τα σχέδια των συνωμοτών, έστειλε αποσπάσματα τα οποία περικύκλωσαν την οικία του Μακρυγιάννη στην οποία οχυρώθηκαν ο ίδιος και λίγοι φίλοι του. Ταυτόχρονα, αύξησαν τα μέτρα φρούρησης των ανακτόρων και εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 83 υπόπτους. Το ίδιο βράδυ, ωστόσο φίλοι του Μακρυγιάννη διέσπασαν τον κλοιό και ενίσχυσαν την άμυνα της οικίας του. Ταυτόχρονα ο Καλλέργης, από το Μοναστηράκι, με την ιαχή «Ζήτω το Σύνταγμα» και επικεφαλής των ανδρών του βάδισε κατά των Ανακτόρων.

Παράλληλα έδωσε εντολή σε έναν λόχο να λύσει την πολιορκία του Μακρυγιάννη. Ήταν 1 π.μ όταν ο βασιλιάς, που εργαζόταν ακόμη στο γραφείο του, άκουσε τις ζητωκραυγές και πληροφορήθηκε την ανταρσία του στρατού του….