Πώς ο Κίσιντζερ στήριξε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Πώς ο Κίσιντζερ στήριξε την τουρκική εισβολή στην ΚύπροΠώς ο Κίσιντζερ στήριξε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Αν υπήρχαν πραγματικοί Έλληνες…δεν θα μπορούσε να πατήσει στην Ελλάδα κανένας από αυτούς που αιματοκύλησαν την Κύπρο. Οι δολοφόνοι των Κυπρίων…είναι είδωλα κι ευεργέτες των Ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Οι Κεμαλιστές μπήκαν στην Κύπρο με εντολή των τοκογλύφων και τώρα ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την κατοχή της Κύπρου …ενάντια στα συμφέροντα των τοκογλύφων.

Οι ίδιοι που αιματοκύλησαν την Κύπρο …έγιναν ξαφνικά προστάτες κι εγγυητές της Κυπριακής ΑΟΖ και οι χαφιέδες της δημοσιογραφίας έγιναν ξαφνικά «εθνικιστές» με την ΑΟΖ της Κύπρου …αλλά παρέμειναν διεθνιστές και φιλελεύθεροι με το ξεπούλημα των πάντων στους τοκογλύφους.

Κλασικά οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει τίποτα …καθώς τα χρήματά τους κι ο Στρατός θα χρησιμοποιηθούν και πάλι υπέρ των συμφερόντων των τοκογλύφων.
Όπως και με τη Μικρασιατική Εκστρατεία…οι τοκογλύφοι χρησιμοποιούν τον εθνικισμό και τα λεφτά και τις ζωές των ηλιθίων για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα .

Πώς ο Κίσιντζερ στήριξε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο2Πώς ο Κίσιντζερ στήριξε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο Χένρι Κίσιντζερ, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, λέει στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέραλντ Φόρντ ότι η Τουρκία δικαιούται να καταλάβει μέρος του νησιού, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας National Herald.
«Δεν υπάρχει κανένα αμερικανικό συμφέρον που να εμποδίζει τους Τούρκους να κατέχουν το ένα τρίτο της Κύπρου», φέρεται να λέει ο Κίσιντζερ στον Φορντ, σύμφωνα με μέχρι τώρα απόρρητα πρακτικά μιας συνάντησης μεταξύ των δύο πολιτικών, που πραγματοποιείται μετά την αρχική επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων, τον Αττίλα 1, και ενώ διεθνώς υποκινημένες ειρηνικές διαβουλεύσεις διενεργούνται στην Γενεύη με σκοπό την επίλυση της κρίσης.

«Η τακτική της Τουρκίας είναι σωστή. Πρώτα αρπάζει αυτό που θέλει και έπειτα διαπραγματεύεται με το ρόλο του κατακτητή», λέει ο Κίσιντζερ.

Τα σχόλια αυτά γίνονται παρά την μακρόχρονη συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, που πρωταγωνιστεί στη διαμάχη με την Τουρκία για το νησί. Τα πρακτικά της συνάντησης αποκαλύπτουν την άποψη του Κίσιντζερ ότι η Τουρκία είναι σημαντικότερος σύμμαχος από την Ελλάδα και ότι σε περίπτωση πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να στηρίξουν την Τουρκία.

«Προφανώς και δεν αποβλέπουμε σε σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών, αν όμως το ζήτημα κατέληγε εκεί, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για μας», λέει. «Η πολιτική δομή της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν άλλο Καντάφι», λέει επίσης ο Κίσιντζερ, αναφερόμενος στην Χούντα των Συνταγματαρχών που κυβερνούσε στην Αθήνα. Καθίσταται σαφές, πως οι ΗΠΑ παρότι στήριξαν το καθεστώς των Συνταγματαρχών είχαν ανησυχίες μήπως πολιτικά μετατοπιστούν πιο κοντά στον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος σημειοτέον είχε αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Αρκετοί εκ των συμμετεχόντων στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου έβλεπαν θετικά τον Λίβυο δικτάτορα. Μάλιστα, είχαν δημιουργήσει μια διακριτή υπό-ομάδα μέσα στο στράτευμα με αρχηγό τον αντισυνταγματάρχη [αποστρατεύτηκε έπειτα από το πραξικόπημα «της πιτζάμας»] Ιωάννη Στειακάκη.

Την επόμενη της συνάντησης Φορντ – Κίσιντζερ τον Αύγουστο του 1974, η Τουρκία εξαπολύει την δεύτερη επιχείρηση εισβολής στο νησί, 90 λεπτά μετά την κατάρρευση των ειρηνικών διαβουλεύσεων στην Γενεύη, οπότε και καταλαμβάνει τον έλεγχο του 40%περίπου του νησιού.

Οι πληροφορίες, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ενισχύουν μακροχρόνιες υποψίες ότι ο Κίσινγκερ έμμεσα υποστήριξε την εισβολή στην Κύπρο, η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προστασία των Τουρκοκύπριων και η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στην κατάλυση της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.

Η Κύπρος παραμένει μέχρι σήμερα διασπασμένη. Το 1983, ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων ανακηρύττει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Πολυάριθμες διπλωματικές πρωτοβουλίες με σκοπό την επανένωση του νησιού έχουν διενεργηθεί τα σαράντα περίπου χρόνια από την εισβολή του 1974, καμία όμως δεν υπήρξε επιτυχής μέχρι σήμερα.