Ο Μεταξάς έθεσε αμέσως από τη πρώτη μέρα στη διάθεση των Άγγλων τον Ελληνικό εμπορικό στόλο!


Ο Μεταξάς έθεσε αμέσως από τη πρώτη μέρα στη διάθεση των Άγγλων τον Ελληνικό εμπορικό στόλο!Ο Μεταξάς έθεσε αμέσως από τη πρώτη μέρα στη διάθεση των Άγγλων τον Ελληνικό εμπορικό στόλο!

Ιωάννης Μεταξάς για χίλια χρόνια. ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΙΑ!

🇬🇷 Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΛΟΣ ❤ ΘΥΣΙΑ ❤ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1939 🇬🇧

«Παρότι η Ελλάδα έμεινε ουδέτερη από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η τότε ελληνική κυβέρνηση έθεσε αμέσως στη διάθεση των Συμμάχων τον υπό ελληνική σημαία εμπορικό στόλο, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Το τίμημα των εχθροπραξιών ήταν βαρύ για το Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό. Συνολικά εκτιμάται πως ο αριθμός των πλοίων που καταγράφηκαν ως χαμένα έφτασαν τα 975 σε αριθμό.

Το ελληνικό εμπορικό ναυτικό συνέχισε να υπηρετεί τις συμμαχικές ανάγκες, όχι μόνο μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 1944, αλλά και μέχρι την ολοκληρωτική συντριβή του Άξονα τον Αύγουστο 1945.»

Χρήστος Νίκας, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,

Πανηγυρικός Λόγος του («Ελληνική εμπορική ναυτιλία και Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος») σε εκδήλωση στο ΠΑ.ΜΑΚ για την 28η Οκτωβρίου

https://www.kathimerini.gr/1048775/article/epikairothta/ellada/h-symvolh-ths-ellhnikhs-emporikhs-naytilias-ston-v-pagkosmio-polemo