Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA


Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CIAΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA
ΠΗΓΗ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χρηματοδότησαν τους ευρωπαίους αρχηγούς.Ενδείξεις και για την δημιουργία του ευρώ. Τα ντοκουμέντα που ανακαλύφθηκαν από τον Joshua Paul, ερευνητή στο Georgetown University.

Άρθρο του Giuseppe De Lorenzo
Μετάφραση: Θεόδωρος Λάσκαρης

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση σύμφωνα με την οποία, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έθεσαν υπό την προσοχή τους τα κόμματα που ονειρεύονται την διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης. Μία κίνηση κατά κάποιο τρόπο αποσταθεροποιητική της ισορροπίας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αφού-οποιοδήποτε και εάν είναι το πολιτικό τους πρόγραμμα –αυτά τα κόμματα έχουν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να υπάρχουν.

Η CIA δραστηριοποιήθηκε κατά τον ψυχρό πόλεμο στην μυστική χρηματοδότηση κομμάτων. Υπήρξε ακριβώς η αμερικανική υπηρεσία που πάτησε το γκάζι για την ενοποίηση της Ευρώπης και την δημιουργία της νομισματικής ένωσης. Με ποιό τρόπο; Χρηματοδοτώντας τους ευρωπαϊστές πoλιτικούς.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA2

Ο William Donovan

Τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν αυτή την χρηματοδοτική ροή τα έφερε στο φως ένας ερευνητής του Georgetown University, ο Joshua Paul. Ο οποίος στα Us national archives βρήκε τα έγγραφα που αναφέρουν την αμερικανική προσπάθεια του σχεδιασμού της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όπως γράφει η εφημερίδα ”Italia Oggi” μεταξύ των ντοκουμέντων που ανακάλυψε ο ερευνητής, ιδιαίτερα ένα τράβηξε την προσοχή των αμερικανικών μίντια το 2000, είδηση που δεν κατάφερε να γίνει γνωστή στις ευρωπαϊκές χώρες. Ένα μεμοράντουμ του 1950 έδινε ακριβείς οδηγίες σχετικά με το πώς να διεξαχθεί μία εκστρατεία για να ενθαρρυνθεί η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Πράγμα που ακολούθως έγινε. Το ντοκουμέντο υπογράφεται από έναν στρατηγό με το όνομα William Donovan, ο οποίος κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου υπήρξε διευθυντής του OSS, η υπηρεσία που αργότερα μετονομάστηκε CIA. Ο τρόπος για να χρηματοδοτηθεί και να υποστηριχτεί το ευρωπαϊκό σχέδιο ήταν αρχικά το American Commitee for a United Europe (ACUE). Στην διεύθυνση του Acue βρίσκουμε ακριβώς τον Donovan και μερικούς άλλους αξιωματούχους της CIA.

Εν ολίγοις, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι το Acue χρηματοδότησε το ”Ευρωπαϊκό Κίνημα”, δηλαδή το ”κόμμα” που περισσότερο από κάθε άλλη οργάνωση πίεσε για να δημιουργηθεί η ομοσπονδιακή Ευρώπη. Το Κίνημα το 1958 εισέπραξε το 53,5 % των κεφαλαίων του από τις ΗΠΑ. Το Κίνημα είχε στα μέλη του επιφανείς προσωπικότητες όπως ο Winston Churchill, ο Konrad Adenauer, ο Léon Blum, ο Alcide De Gasperi. Χρηματοδοτήσεις απευθείας από την αμερικανική κυβέρνηση έφθαναν και στην European Youth Campaign, ο επιχειρησιακός κλάδος του ευρωπαϊκού κινήματος.Όχι μόνον. Σύμφωνα με όσα απεκάλυψε ο ερευνητής της Georgetown, ορισμένοι ηγέτες του Κινήματος, μεταξύ των οποίων και ο ”πατέρας” της Ευρωπαϊκής ένωσης, Robert Schuman, χρησιμοποιούντο από τις ΗΠΑ χωρίς πολλά ”κομπλιμέντα”…

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CIAΓια να σκεπάσουν αυτές τις χρηματοδοτήσεις οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν τα ιδρύματα Rockefeller και  Ford. Μεταξύ των ντοκουμέντων εμφανίζεται και ένα τελευταίο μεμοράντουμ, ίσως το πιο ”βαρύ”: ο τομέας ”ευρωπαϊκές υποθέσεις” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  των ΗΠΑ συμβούλεψε τον οικονομολόγο Robert Marjolin να κάνει τα πάντα για ξεκινήσει η νομισματική ένωση. Ειδικά, του συνιστά να κρατήσει μυστική την συζήτηση όσο γίνεται περισσότερο έως ότου ”η υιοθέτηση αυτών των προτάσεων γίνει  σχεδόν αναπόφευκτη”. Ακριβώς αυτό που συνέβη ακολούθως.

[Για άλλες ακόμη όψεις των παρασκηνίων της δημιουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης μπορείτε να διαβάσετε ένα παλαιότερο άρθρο του Θεόδοτου εδώ ]

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν χρειαζόταν να μάθουμε όλα αυτά, για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένα ”ευρωπαϊκό όραμα”, καμία ευρωπαϊκή ”Ιδέα” και άλλα τέτοια ωραία παραμύθια. Τώρα γίνεται επίσης κατανοητή και η στάση της Ευρώπης έναντι της Ρωσίας και έναντι όσων συμβαίνουν στην Συρία. Η ευρωπαϊκή ένωση αποτελεί απλά την σέλα πάνω στην οποία κάθεται ο λευκός καβαλάρης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ. (Council on Foreign Relations).