Οι τεχνολογίες της Apple οδηγούν ταχύτατα στην αχρήματη κοινωνία


Οι τεχνολογίες της Apple οδηγούν ταχύτατα στην αχρήματη κοινωνία

Οι τεχνολογίες της Apple οδηγούν ταχύτατα στην αχρήματη κοινωνίαΟι τεχνολογίες της Apple οδηγούν ταχύτατα στην αχρήματη κοινωνία
Η εφαρμογή Apple Pay (σ.σ. pentapostagma.gr – AP σε συντομογραφία) θεωρείται ως μία «καινοτόμος τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών» και πολύ πιθανότατα θα αντικαταστήσει τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ως μέθοδο πληρωμής.
Η τεχνολογική αυτή εξέλιξη είναι μία από τις πολλές πρόσφατες που φέρνουν ολοένα και πιο κοντά μας την αχρήματη κοινωνία αλλάζοντας δια παντός τον τρόπο που θα πραγματοποιούμε τις οικονομικές μας συναλλαγές.Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχεται στα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς της Apple, τα iPhone 6. Για να πραγματοποιηθεί μία πληρωμή, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κρατήσει το iPhone του δίπλα στον «σαρωτή» ανέπαφων πληρωμών με την χρήση της τεχνολογίας Touch ID (που αντικαθιστά ως τεχνολογία τον κωδικό πρόσβασης με τα δακτυλικά αποτυπώματα). Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί καν να κοιτάξει στην οθόνη για να βεβαιωθεί ότι οι πληροφορίες πληρωμής στάλθηκαν επιτυχώς. «Μία ανεπαίσθητη δόνηση και ένας βόμβος διασφαλίζουν την επιτυχία της συναλλαγής»..


Οι κατασκευαστές επιμένουν ότι εάν κλαπεί το κινητό τηλέφωνο που διαθέτει την εφαρμογή Apple Pay, ο κλέφτης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία δοθέντος του λογισμικού αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, που επιτρέπει την ενεργοποίηση της εφαρμογής.

Οι εμπνευστές των νέων τεχνολογιών πληρωμών θα συνεργασθούν με τράπεζες, υπηρεσίες πληρωμών και επιχειρήσεις ώστε να αντικαταστήσουν τελικώς τα συστήματα σημείων πωλήσεων (point-of-sale systems (PoS).

Ανάμεσα στους υποστηρικτές και χρήστες της εφαρμογής Apple Pay συμπεριλαμβάνονται οι κάτωθι:
JPMorgan & Chase Co
Target
Citigroup
Wells Fargo
Bank of America
Capital One
American Express
Disney Parks
McDonalds
Nike
Whole Foods
Toys R Us
Walgreen’s
Staples
Macy’s
Petco
Tickets.com
Uber
Starbucks
Open Table
Panera bread
Groupon
Softcard Mobile wallet
LevelUp

Ο Marc Massar, ανώτερος αντιπρόεδρος της JPMorgan & Chace Co Chace Paymentech, φέρεται να δήλωσε ότι η εφαρμογή Apple Pay, και κατά συνέπεια η εταιρεία Apple, αποτελεί μία από τους «μεγαλύτερους συνεργάτες της», καθότι συνεργάστηκαν με την Apple για το πρόγραμμα σχεδιασμού της εφαρμογής από το καλοκαίρι του 2013: «Διατηρούμε άριστες σχέσεις με την Apple».

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι μονάχα τα επιχειρηματικά «παιχνίδια» και οι εταιρικές σχέσεις, αλλά η αδιάκοπη προσπάθεια των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων να αντικαταστήσουν τα μετρητά ως μέθοδο πληρωμής-συναλλαγών, εξαναγκάζοντας και οδηγώντας τους πολίτες στηναχρήματη κοινωνία.

pentapostagma.gr