Τεχνολογικά τατουάζ βάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα επάνω στο δέρμα σας


Τεχνολογικά τατουάζ βάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα επάνω στο δέρμα σας

Τεχνολογικά τατουάζ βάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα επάνω στο δέρμα σαςΤεχνολογικά τατουάζ βάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα επάνω στο δέρμα σας

σχόλιο ID-ont: Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους:
– Διαβάζουν, ακούν αλλά δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν,
– Διαβάζουν, ακούν, καταλαβαίνουν αλλά δεν θεωρούν τον κίνδυνο υπαρκτό,
– Διαβάζουν, ακούν, καταλαβαίνουν, θεωρούν τον κίνδυνο υπαρκτό, έχουν θέση ευθύνης, όμως δυστυχώς δεν αφυπνίζουν.
Όλους αυτούς εάν τους ρωτήσουμε το κατωτέρω, τι θα απαντήσουν;
Σήμερα σου λένε Κάρτα του Πολίτη με τσιπάκι, Κάρτα Υγείας με τσιπάκι, Χρεωστική/Πιστωτική Κάρτα με τσιπάκι. Αύριο ποιός τους εμποδίζει να σου ζητήσουν Κάρτα του Πολίτη, Κάρτας Υγείας, Χρεωστική/Πιστωτική Κάρτα με τσιπάκι, ενσωματωμένη όμως επάνω στο δέρμα σου;
Σκοπός είναι να ΜΗΝ μπλέξουν με τη ζωή μας τα τσιπάκια…

Βιο-φορετές συσκευές (Bio-Wearables): Τεχνολογικά τατουάζ βάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα επάνω στο δέρμα σας.

Στα “τεχνολογικά τατουάζ” χρησιμοποιούνται αγώγιμα μελάνια για να δημιουργηθεί μια πλακέτα κυκλώματος πάνω στο δέρμα, προσφέροντας μια παθητική και διακριτική εναλλακτική λύση, σε σχέση με τις wearable συσκευές. Τα έξυπνα ρολόγια (Smartwatches) και τα fitness trackers (ιχνηλάτες γυμναστικής) είναι συνήθως εμφανή (φοριούνται στους καρπούς ή γύρω από το λαιμό) και πρέπει κάποιος να τα βγάζει και να τα βάζει καθημερινά, ενώ αυτά τα “τατουάζ” μπορεί να τα φέρει επάνω του διαρκώς.

Το τατουάζ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος, της αρτηριακής πίεσης, του επίπεδου άγχους και του καρδιακού παλμού και στη συνέχεια, να διαβιβάζει τα δεδομένα αυτά, ασύρματα, μέσω μιας εφαρμογής σε ένα κινητό ή υπολογιστή.

Κολλημένα επάνω στην επιφάνεια του δέρματός σας, αυτά τα πλήρη κυκλώματα είναι εύκολο να κρυφτούν ή να φανούν ανάλογα με το αν θέλετε ή όχι να δείξετε το μελάνι σας.

Το DIY – χρησιμοποιεί LED φωτάκια, ένα μικροεπεξεργαστή και αγώγιμο μελάνι – μέχρι σήμερα, το αποτέλεσμα είναι σκόπιμα προσωρινό, αλλά μόνιμα εμποτισμένες εκδόσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εξίσου αποτελεσματικά.

Οι εφαρμογές είναι πολλές, ξεκινώντας με την ιατρική, αλλά επεκτείνονται και στα οικονομικά όσο και σε άλλες περιπτώσεις εξακρίβωσης ταυτότητας. Ένα “φορετό” πορτοφόλι θα μπορούσε να συνδέεται με τα τραπεζικά σας στοιχεία, για παράδειγμα, ή θα μπορούσατε να εφαρμόσετε ένα Τεχνολογικό τατουάζ στο παιδί σας κατά τη διάρκεια μιας εκδρομή σε ένα πολυσύχναστο μέρος, που θα σας παρέχει ένα εύκολο τρόπο για να το παρακολουθείτε, σε περίπτωση που έχετε διαχωριστεί. Η εταιρεί Chaotic Moon σήμερα αναπτύσσει τόσο το φορετό (wearable) τεχνολογικό κύκλωμα καθώς και τις σχετικές εφαρμογές.

http://id-ont.blogspot.gr/2015/12/bio-wearables.html