Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!!!


Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!!!

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!!!Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!!!
Μπορεί να έχουμε «Πρώτη φορά Αριστερά», αλλά η Νέα Τάξη προχωρά ως είχε.
Τέλεια ιδέα θεωρούν και οι …«αριστεροί» προδότες την κατάργηση των μετρητών και τον πλήρη έλεγχο του ιδρώτα των πολιτών από τους …«αξιόπιστους» τοκογλύφους…
Ξέρετε τους …«βράχους ηθικής» όπως ο Ρέστης, ο Λάτσης, ο Λαυρεντιάδης, ο Καπόν κλπ.Σίγμα

Σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος

η χρήση «πλαστικού» χρήματος για αγορές και κάθε τύπου συναλλαγές θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος, στο πλαίσιο της καταπολεμήσεως της φοροδιαφυγής.
Μιλώντας άλλωστε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνησή πρέπει να δώσει την δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα όσον αφορά στην χρήση καρτών για τις πληρωμές.

Παρόλα αυτά, όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική απόφαση, ωστόσο θα εξετασθεί σοβαρά ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει ήδη να συνηθίζουν στην… ιδέα ελέω capital controls.
«Στο θέμα των καρτών πλέον με τα capital controls, έχουμε το θετικό ότι συνηθίσαμε όλοι στην χρήση τους και είδαμε ότι δεν είναι κάτι τραγικό, είναι εύκολο, ασφαλές και θα το αξιοποιήσουμε για να δόσουμε και κίνητρα στον φορολογούμενο. Μάλιστα θα υπάρξουν σύντομα συγκεκριμένες εξαγγελίες. Δεν είναι δυνατόν ένας πολίτης όταν χρησιμοποιεί την κάρτα του για να καλύπτει όλο το εισόδημά του και να αγοράζει τα πάντα με κάρτες, να μην έχει κίνητρο να το κάνει σε σχέση με μια έκπτωση, μια παροχή από την τράπεζα κ.λπ., συγκριτικά με έναν άλλον, ο οποίος τα δαπανά όλα μετρητά. Πρέπει να δόσουμε την δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στην χρήση του πλαστικού χρήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης συμπληρώνοντας:

«Το να επιστρέφεται μέρος του ΦΠΑ ίσως είναι πρόβλημα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κτίζεται το αφορολόγητο μόνο με την κάρτα. Θέλει κάποιος να εμφανίσει κάποιο αφορολόγητο; Γιατί λόγου χάρη να μην πει στον φορολογούμενο ότι αυτό που έχεις δαπανήσει μέσω της κάρτας, σου το αναγνωρίζω. Δεν λέω ότι θα γίνει αυτό. Αναφέρω εισηγήσεις που δεχόμαστε σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες. Θα τις χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι ασφαλής μέθοδος και ώστε να έχει εικόνα το δημόσιο για το τι ακριβώς χαλάει ο πολίτης και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείται με αποδείξεις κ.λπ. Επίσης, δεν μπορούμε από την μια να θέλουμε ο επιχειρηματίας να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έσοδά του και από την άλλη να του λέμε πως επειδή τα έσοδα είναι από κάρτα, σου κρατάμε λόγω Τειρεσία, στην τράπεζα κ.λπ.».
Αναφερόμενος, δε, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις ταμειακές μηχανές και στους ελέγχους σε επιχειρήσεις: «Κάνουμε ένα γενικό σχεδιασμό και ενδυναμώνουμε όποιους ελέγχους και όποιους σχεδιασμούς υπήρχαν. Έχουμε φτάσει αυτό το καλοκαίρι το φορολογικό μηχανισμό στα όριά του, διότι και οι ελεγκτές δικαιούνται άδεια, να δουν και άλλες υποθέσεις κ.λπ. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω δημόσια τους ελεγκτές. Κάθε εβδομάδα διενεργούνται περίπου 6.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και δεν διαθέτουμε εκατοντάδες χιλιάδες εφοριακούς. Έχουμε 9.000 ανθρώπους, για να γίνει αυτή η δουλειά. Γίνονται πολλοί έλεγχοι και χωρίς λογικές αβάτου. Μπαίνουμε παντού και έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.
Στο κομμάτι των φορολογικών ταμειακών μηχανών, επειδή αυτό το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις, έχουμε προσδόσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Υπάρχει πλέον και ηλεκτρονική εφαρμογή, προκειμένου να διαπιστώνει ο πολίτης εάν η φορολογική ταμειακή μηχανή είναι μαϊμού ή όχι, όπως και οι ελεγκτές, μηχανογραφικά».
Και προσέθεσε: «Θα δόσουμε μεγαλύτερο βάρος στο θέμα και θα δείτε και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, διότι θεωρούμε ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα το να κλέβει κάποιος τον πολίτη και το δημόσιο και να βάζει τους φόρους και τον ΦΠΑ στην τσέπη του».

πηγή