Ο Bill Gates ωθεί μια κοινωνία χωρίς μετρητά!


Ο Bill Gates ωθεί μια κοινωνία χωρίς μετρητά!

Ο Bill Gates ωθεί μια κοινωνία χωρίς μετρητά!.

Ο Bill Gates ωθεί μια κοινωνία χωρίς μετρητά!Καταιγιστικές οι εξελίξεις… Η Νέα Τάξη Πραγμάτων τρέχει το πρόγραμμα της Παγκοσμιοποίησης με γοργό ρυθμό… Η ατζέντα της υποδούλωσης της ανθρωπότητας πρέπει να πάρε άμεσα «σάρκα και οστά»… Ποια η τελευταία εξέλιξη; Ο Bill Gates προωθεί τώρα το «ψηφιακό νόμισμα» σε χώρες του τρίτου κόσμου, με αυτή την εξέλιξη να φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους και να τους κάνει υποχείρια στις κεντρικές τράπεζες… Παράλληλα να βοηθά στη μετατροπή τους σε «ινδικά χοιρίδια» για την ανάπτυξη μιας «κοινωνίας χωρίς μετρητά» που θα εξαπλωθεί στη συνέχεια σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο Μπιλ Γκέιτς περιγράφει το σχέδιό του για μια κοινωνία χωρίς μετρητά σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο οποίο πρότεινε οι φτωχοί να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, έτσι ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία τους ψηφιακά αντί της διατήρησης του σκληρού νομίσματος στο σπίτι.

«Το κλειδί σε αυτό είναι τα κινητά τηλέφωνα,» έγραψε. «Ήδη, στις αναπτυσσόμενες χώρες, με το σωστό κανονιστικό πλαίσιο, οι άνθρωποι αποθηκεύουν ψηφιακά χρήματα στα τηλέφωνά τους και χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να κάνουν αγορές, σαν να ήταν χρεωστικές κάρτες. Μέχρι το 2030, δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό σήμερα θα αποθηκεύουν τα χρήματα και θα πραγματοποιούν πληρωμές με τα τηλέφωνά τους».

Αλλά αυτή η εξέλιξη, με πρόσχημα την ταχύτητα στις συναλλαγές, θα υποδουλώσει τους φτωχούς σε ένα ηλεκτρονικό νομισματικό σύστημα που δεν μπορούν ελέγχουν, επιτρέποντας τις κεντρικές τράπεζες και δίνοντας στις κυβερνήσεις την απαράμιλλη ικανότητα να κατασχέσουν τα χρήματα τους κατά βούληση μέσω των φόρων και του «bail-in».

Για παράδειγμα, μετά το κραχ που έγινε στη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου το 2013 λόγω του χρέους, η κυπριακή κυβέρνηση λεηλάτησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, ως μέρος του προγράμματος «bail-in» με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό μια φορά, μπορείτε να το κάνετε και πάλι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οικονομικός αναλυτής, Lars Seier Christensen, ο οποίος περιγράφει το «bail-in» ως πλήρη άνθηση του σοσιαλισμού. «Εάν μπορούν να κατάσχουν το 10% των χρημάτων ενός πελάτη της τράπεζας, μπορούν να κατάσχουν 25, 50 ή ακόμα και το 100%».

Μια τριτοκοσμική κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται καν να περιμένει για μια οικονομική κρίση για να λεηλατήσει τους ψηφιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ωστόσο, με το σύστημα χωρίς λεφτά που προτείνει ο Γκέιτς προτείνει, οι υπάλληλοι θα μπορούν απλά να επιβάλουν φόρους και κατάσχουν τα χρήματα αυτόματα.

Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως αυτό το σχέδιο θα περιοριστεί μόνο στον τρίτο κόσμο… Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη δοκιμαστεί ψηφιακά μόνο για πληρωμές νωρίτερα σε αυτό το έτος.

Ενώ η όλη ιδέα είναι να διατίθενται στο εμπόριο ως αναπόφευκτη συνέπεια της μείωσης των πληρωμών σε μετρητά και την άνοδο των πιστωτικών καρτών, αρκετοί στην κοινότητα Προστασίας προσωπικών δεδομένων βλέπουν την εξάλειψη των μετρητών ως ένα άλλο μέσο για την κατάργηση της ανωνυμίας.