Τα SS προστάτεψαν τους Έλληνες στρατιώτες από τους Ιταλούς οι οποίοι θέλανε να τους πάρουνε αιχμάλωτους


Τα SS προστάτεψαν τους Έλληνες στρατιώτες από τους Ιταλούς οι οποίοι θέλανε να τους πάρουνε αιχμάλωτους
ΓΡΑΦΕΙ Ο J. R.

Το άρθρο της Ακρόπολης με ημερ. 9 ΜΑΙOY 1941 μας διαφωτίζει πλήρως για όλα τα τραγικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν εξαιτίας του Παλατιού και του Αγγλόδουλου καθεστώτος του Μεταξά και οδήγησαν στην καταστροφή της Ελλάδος κατα τον Δευτερο παγκ. πόλεμο. Διαβάζουμε λοιπόν πως στις 01 Μαρτίου 1941 ο διάδοχος του θρόνου επισκέφτηκε στην Δερβιτσάνη το αρχηγείο του Α’ Σώματος όπου έθεσε στον σωματάρχη και τους Μεράρχους το ζήτημα κατά πόσο η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια Γερμανοβουλγαρική επίθεση η οποία ήταν πολύ ορατή πλέον.

Η απάντηση των έντρομων σε αυτήν την ιδέα αξιωματικών ήταν πως κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί πάσι θυσία, πως πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδιστεί η απόβαση των Άγγλων στην ηπειρωτική Ελλάδα η οποία είναι casus Beli για τους Γερμανούς και πρέπει πλέον να αναλάβει η Διπλωματία την λύση του θέματος των Γερμανών εκθέτοντας ταυτόχρονα όλα τα καταστροφικά που θα συμβούν στην χώρα και τους κατοίκους αυτής σε τυχόν σύγκρουση με τους Γερμανούς!Τα SS προστάτεψαν τους Έλληνες στρατιώτες από τους Ιταλούς οι οποίοι θέλανε να τους πάρουνε αιχμάλωτους

Η απάντηση του Διαδόχου ήταν πως αυτό έχει αποφασίσει ο Βασιλέας και πως έχει δώσει ήδη στους Άγγλους την άδεια αποβίβασης!! Την ίδια άποψη θα έχει και η ηγεσία τόσο του Β’ Σώματος στρατού όσο και η στρατιά Ηπείρου!! όπου εγγράφως πλέον θα δοθεί στον διάδοχο η κάθετη εναντίωση του στρατεύματος σε πόλεμο με τους Γερμανούς που φυσικά θα την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αφού για το Παλάτι η Ελλάδα ήταν εντελώς αναλώσιμη για τα συμφέροντα της Αγγλικής αυτοκρατορίας .

Βέβαια εκείνη την χρονική περίοδο οι Σωματάρχες και οι Μέραρχοι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πως μέσω της μυστικής διπλωματίας οι Γερμανοί είχαν προτείνει στην Ελλάδα σχέδιο τερματισμού του πολέμου με τους Ιταλούς με έξοδο της Ελλάδος από τον πόλεμο ως νικητή και προσάρτηση της Β. Ηπείρου στον Ελληνικό κορμό με ταυτόχρονες γερμανικές εγγυήσεις όσον αφορά την απειλή της Ιταλίας με μόνη υποχρέωση της Ελλάδος την επαναφορά της στην αυστηρή ουδετερότητα. Εάν γνώριζαν οι στρατηγοί κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως ο Διάδοχος δεν θα έβγαινε ζωντανός από εκείνη την σύσκεψη.

Την απροθυμία του Ελληνικού στρατού να αναμετρηθεί με τον Γερμανικό στρατό για τα συμφέροντα της Αγγλίας θα την διαπιστώσουμε λίγο αργότερα με την χλιαρή αντιμετώπιση των Γερμανών απλά και μόνο για την τιμή των όπλων και την γρήγορη συνθηκολόγηση του στρατηγού Τσολάκογλου με την σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου των αξιωματικών και χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης για να σωθεί ότι σώζεται απο την πατρίδα, ενώ το αγγλόδουλο μεταξικό καθεστώς μαζί με το παλάτι θα περιφέρεται απο χωρίον εις χωρίον για να σωθεί.

Χαρακτηριστικό του κλίματος οσφυοκαμψίας και δουλικότητας της Ελληνικής κυβέρνησης προς τους Άγγλους είναι η σφαλιάρα που έφαγε ο Έλλην πρωθυπουργός Κορυζής απο τον Άγγλό πρεσβευτή την ώρα που του ανακοίνωσε την συνθηκολόγηση του Ελληνικού στρατού .

 

Τα SS προστάτεψαν τους Έλληνες στρατιώτες από τους Ιταλούς οι οποίοι θέλανε να τους πάρουνε αιχμάλωτους2Στην φωτογραφία βλέπουμε τον στρατηγό Τσολάκογλου με το επιτελείο του και τον Θρυλικό Γερμανό στρατηγό των SS και Διοικητή της σωματοφυλακής του Αδόλφου Χίτλερ Σεπ Ντίντριχ κατά την διάρκεια της υπογραφής παράδοσης στα Ιωάννινα. Η αβρότητα και τα χαμόγελα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατούσε μεταξύ τους.

Η συνθηκολόγηση που πέτυχε ο Τσολάκογλου ήταν τόσο ευνοϊκή προς τους Έλληνες που ανάγκασε τον Μουσολίνη να διαμαρτυρηθεί ωρυόμενος στον Χίτλερ. Τα SS Ντιτριχ θα κινηθούν γρήγορα προς Αλβανία και θα προστατέψουν ακόμα και με απειλή βίας τον Ελληνικό στρατό απο τους Ιταλούς οι οποίοι θέλανε να πάρουνε αιχμάλωτους τους Ελληνες στρατιώτες.

Ο Τσολάκογλου έγινε “προδότης”, ο Μεταξάς “ήρωας”, ο Δαμασκηνός “σωτήρας”, οι Βρετανοί “σύμμαχοι” κι εμείς παραμείναμε ΖΩΑ!